Türkiye bölgesel güvenliğin temini için vazgeçilmez bir müttefiktir

Sabah Gazetesi Yazarı Hilal Kaplan'ın bugünkü (26.03.2022)''Türkiye bölgesel güvenliğin temini için vazgeçilmez bir müttefiktir'' başlıklı yazısı.

Başkan Erdoğan, NATO Zirvesi’ni değerlendirdi: Rusya-Ukrayna krizi Avrupa güvenliğinin temel taşının NATO olduğunu ve Türkiye’nin bölgesindeki önemini gözler önüne sermiştir
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 GÜVENLİĞİN TEMEL TAŞI NATO: Rusya- Ukrayna krizi Avrupa güvenliğinin temel taşının NATO olduğunu ve Türkiye'nin bölgesel güvenliğin temini için vazgeçilmez bir müttefik olduğunu açıkça gözler önüne serdi.

 ABD İLE F-16'LAR İÇİN ANLAŞMA YAKIN: F-16'larla ilgili Biden'ın bana "Ben kongreye bu konuyla ilgili olumlu yaklaşımımı sunacağım ve konunun da takipçisi olacağım" dedi.
 KARADENİZ'DEKİ MAYINLAR İÇİN TEDBİRLERİMİZİ ALDIK: Karadeniz'deki mayınlarla ilgili Deniz Kuvvetlerimiz her türlü tedbiri aldı.
 S-400 BİZİM MALIMIZ, BU KONU KAPANMIŞTIR: S-400 konusu bizim için kapanmıştır. Bunlar savunma noktasında bizim kendi malımızdır.
 RUSYA İLE İLİŞKİLERİ BİR KENARA KOYMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL: Rusya ile olan ilişkilerimizi bir kenara koymamız mümkün değil. Doğalgaz alıyoruz. Akkuyu Nükleer Enerji Santralimizi bugün Rusya ile yapıyoruz. Ben bunu bugün Macron'a da söylediğimde "haklısın" diyor. Ben halkımı karda kışta soğukta bırakamam. İkincisi sanayimizi tamamen sıfırlayamam. Bunları korumak durumundayız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.705 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 436 Okunma Sakin güç, derin diplomasi 16 Nisan 2024 | 297 Okunma İran ve İsrail’in ortak menfaatleri 15 Nisan 2024 | 331 Okunma Erdoğan ne yapmadı? 08 Nisan 2024 | 449 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar