Trump’ı zorlayacak tek aday

Şubat 2016'da yayınlanan, "Trump fenomeni, Amerika'yı sallıyor" başlıklı yazımla dalga geçenler olmuştu. Zira Trump'ın abartıldığını söyleyen, "budala ergen" halleriyle Amerika'yı ikna edemeyeceğini ve Hillary Clinton karşısında hiç şansı olmadığını iddia eden "Amerika uzmanlarımız" vardı.

Yazıdan iki ay sonra Trump, Cumhuriyetçilerin resmî adayı olmuş ve dokuz ay sonra da ABD Başkanı seçilmişti.
Bugün de size Türkiye'de pek konuşulmayan bir Demokrat Parti adayından, Bernie Sanders'tan bahsetmek istiyorum. Sanders, 2016'da Hillary Clinton'ı, Demokrat Parti içindeki aday yarışında zorlayan tek isimdi. Kimilerine göre, partinin yerleşik yapısı Hillary'yi seçtirmek için müdahalede bulunduğundan Bernie seçilememişti. Ki parti yapısına bakıldığında aslında bu haklı bir tezdi ama "superdelegate" meselesini burada anlatmaya hem gerek hem de yer yok.
Nasıl ki Trump, Cumhuriyetçilerin içinden gelmemişti, Sanders da aslında hiçbir zaman tipik bir Demokrat Partili olmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail üzerinden ticaret de dursun 27 Mart 2024 | 455 Okunma Erdoğan’ın rakibi Erdoğan 26 Mart 2024 | 386 Okunma İstanbul’un 6 Şubat’ı ve İmamoğlu 22 Mart 2024 | 168 Okunma Az kaldı, zaten çözülüyorsunuz 20 Mart 2024 | 524 Okunma Kent uzlaşısı bu mu? 19 Mart 2024 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar