Trump döneminde Türk-Amerikan ilişkileri

Geçtiğimiz hafta Suriye'deki Amerikan güçleri üzerine CBS'ten David Martin imzalı bir haber yayınlandı. Röportajda, ABD'nin Ortadoğu'daki güçlerinin başındaki komutan General Frank McKenzie'nin sözlerine de yer verilmişti.

General, Suriye'de bulunuş amaçlarını "ABD'nin ortaklarını IŞİD'e karşı savaşlarında desteklemek" olarak tanımlıyordu.
Hâlbuki DEAŞ'ın elinde kalan son toprak parçası da geri alınalı aylar oldu. Buna rağmen resmî sayıya göre 1.000 Amerikan askeri Suriye'de konuşlu kalmaya devam ediyor. Geri dönüşleri için de bir son tarih belirlenmiş değil.

Burada sorulması gereken üç soru var. Amerikan askerî uzmanlarınca eğitilmiş ve Amerikan ordusunun hibe ettiği binlerce kamyonluk silahla donatılmış YPG, sahada tamamen bitirilmiş bir DEAŞ'a dahi karşı koyamayacak kadar zayıf mıdır ki hâlen 1.000 ABD askeri kalmaya devam etmektedir? Öyleyse YPG'nin DEAŞ'a karşı mücadelesinin ABD uçaklarınca tamamen insansızlaştırılacak kadar ağır bombalanan bölgelere girmekten öte bir anlamı olmadığını söyleyen uzmanlar haklı mıdır? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail üzerinden ticaret de dursun 27 Mart 2024 | 457 Okunma Erdoğan’ın rakibi Erdoğan 26 Mart 2024 | 389 Okunma İstanbul’un 6 Şubat’ı ve İmamoğlu 22 Mart 2024 | 168 Okunma Az kaldı, zaten çözülüyorsunuz 20 Mart 2024 | 524 Okunma Kent uzlaşısı bu mu? 19 Mart 2024 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar