Sessiz bir kadın devrimi

Jandarma Genel Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü Kıdemli Albay Özlem Yılmaz, tuğgeneralliğe terfi etti. Türkiye'nin ilk kadın generali ve Jandarma ve Sahil Güvenlik...

Jandarma Genel Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü Kıdemli Albay Özlem Yılmaz, tuğgeneralliğe terfi etti. Türkiye'nin ilk kadın generali ve Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı olan Yılmaz, "Vatanı savunmanın kadını-erkeği olmaz" dedi.
Böyle güzel insan hikâyelerinin ve gelişmelerin gündemin heyulası içinde kaybolmasına izin vermemeliyiz. İlk kadın generalimiz vesilesiyle Türkiye'de son yirmi yılda kadın alanında neler başarılmış hatırlatmak istedim.
İlkokul çağındaki kız çocuklarının okullaşma oranı % 87'den % 93'e yükseltildi. Kadınların yükseköğretim okullaşma oranında ise hızlı bir yükselişle % 13'ten % 48'e gelindi.
Çalışma hayatındaki kadın oranlarına baktığımızda ise kamuda % 40 bandının aşıldığını, özel sektörde ise % 35'e gelindiğini görüyoruz. Meslek gruplarına göre kadın çalışan oranlarına baktığımızda da yukarıya doğru ivmenin sürdüğünü müşahede etmek mümkün.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 426 Okunma Sakin güç, derin diplomasi 16 Nisan 2024 | 297 Okunma İran ve İsrail’in ortak menfaatleri 15 Nisan 2024 | 331 Okunma Erdoğan ne yapmadı? 08 Nisan 2024 | 448 Okunma Farkımız bizim 03 Nisan 2024 | 516 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar