Sabah Gazetesi Yazarı Hilal Kaplan: ''Mavi Zafer günü''

Libya'da Hafter güçlerinin her gün yeni bir alan kazandığı haberleri geliyordu. Birleşmiş Milletler tarafından tanınan tek meşru hükümetin köşeye sıkıştığı ve kaybedeceğine dair her...

Libya'da Hafter güçlerinin her gün yeni bir alan kazandığı haberleri geliyordu. Birleşmiş Milletler tarafından tanınan tek meşru hükümetin köşeye sıkıştığı ve kaybedeceğine dair her gün yeni bir analiz yayımlanıyordu. Macron'dan Trump'a Hafter'i muhatap almaya başlayan başkanlar arka arkaya dizilmişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, böylesi bir siyasi atmosferde Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı'nı kabul etti. Libya ile aramızda "Güvenlik ve İşbirliği

Mutabakat Muhtırası" ile "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" imzalandı.
İmzaların atılması üzerinden iki ay geçmemişti ki Mısır, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti ve İsrail Kahire'de biraraya geldi. Fransa ve İtalya da hazır bulundu. Ajanda, Türkiye'yi Doğu Akdeniz'den silmekti.
Aynı günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk askerinin Libya'ya intikale başladığını açıkladı. Sonuç: Türkiye, kendisini masada görmek istemeyenlerin masasını dağıttı. Ulusal Mutabakat Hükümeti alan savaşını kazandı, Hafter kaybetti.

Kaybedenler geçen hafta domino taşı gibi arka arkaya yıkıldıklarını kabul ettiler. İnanmıyorsanız benden değil, Erdoğan düşmanı Cumhuriyet Gazetesi'nin "Türkiye itiraz etmişti: ABD'den EastMed gaz projesinde U dönüşü" başlığı ile verdiği haberinden okuyun:
ABD, Doğu Akdeniz'de çıkarılan doğalgazı Avrupa'ya taşımak için tasarlanan EastMed deniz altı boru hattına projesi hakkında şüpheleri olduğunu Atina'ya beyan ederek, projeye yönelik tutumunun tamamen değiştiğine işaret etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 98 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.253 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.753 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.710 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 438 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar