Özel uçak, makam aracı ve ‘yazlık saray’

Demagog olmayanlar ya makam araçlarını bırakıp özel uçaklarından temelli insin ya da sonsuza dek sussun...

Meral Akşener'in 2018 yılında viral olan bir videosunu izliyorum. Tarifeli uçakta yanındaki yolcu kadına şöyle diyor: "Özel uçaklarla gezmiyoruz biz, görüyorsunuz. Bunu da değiştirmeyeceğim, söz. Söz. Yarın, dört-beş sene sonra 'Meral ablayla uçakta gitmiştik, söz vermişti ama yalancı çıktı' dedirtmeyeceğim size."


Aradan üç yıl geçti ve Meral Hanım, Hawker 800XP Performance tipi özel uçakla geldiği Malatya'da havaalanında, özel makam aracı ve her biri lüks marka yaklaşık otuz araçlık konvoyla şehre giriş yaptı.


Kılıçdaroğlu da grup konuşmasında "Makam aracı saltanatına son vereceğiz" dediğinin ertesinde üçüncü makam aracını almıştı. Hatırlarsanız İBB Başkanı İmamoğlu da içlerinde belediyeye ait hizmet araçları da bulunan arabaları Yenikapı'ya dizdirip "makam aracı israfı" diyerek sunmuştu. Fakat İBB Meclisi komisyon raporuyla kanıtlandığı üzere İmamoğlu, hem o araçları geri kiralamış hem de daha fazlasını belediye bünyesine katmıştı.


Cumhurbaşkanı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 156 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.255 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.753 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.710 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 438 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar