NATO, Türkiye’yi yeniden ‘keşfederken’...

Sabah Gazetesi Yazarı Hilal Kaplan'ın bugünkü (25.03.2022)''NATO, Türkiye’yi yeniden ‘keşfederken’...'' başlıklı yazısı.

Almanya, Yunanistan, Polonya ve Hollanda, yani hem NATO hem AB üyesi olan ülkelerin liderleri, zaten NATO Zirvesi öncesi Türkiye'yi ziyaret edip Başkan Erdoğan ile bire bir görüşmüşlerdi.
Bunların içinde Hollanda Başbakanı Rutte'nin, ertesi gün Brüksel NATO Zirvesi'nde buluşacağı Erdoğan ile Ankara'ya gelip görüşmeyi tercih etmesi özellikle dikkat çekiciydi.
Brüksel'deki zirvede ise Başkan Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşmesi sonrası İngiltere Başbakanı Johnson, İtalya Başbakanı Draghi, İspanya

Başbakanı Sanchez ve Estonya Başbakanı Kallas'ı kabul etti.
Daha bir yıl öncesine kadar bu ülkelerin medya-siyaset çevrelerinde Türkiye'yi NATO'dan dışlamanın bir seçenek olarak konuşulduğu düşünülürse, bugün gelinen noktada hepsinin Türkiye'nin ittifaktaki önemini fazlasıyla idrak ettiği anlaşılıyor.
Bunda Türkiye'nin, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası iki ülkeyle de konuşabilmesinin, işgale karşı durup Montrö Sözleşmesi'ni işletmesine rağmen Rusya'nın dikkate aldığı tek NATO ülkesi olarak kalmasının, Bayraktar başta olmak üzere dikkat çekici savunma sanayii atağının ve aynı zamanda enerji ile ticaret rotaları için de vazgeçilmez olmasının payı büyük.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.035 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 428 Okunma Sakin güç, derin diplomasi 16 Nisan 2024 | 297 Okunma İran ve İsrail’in ortak menfaatleri 15 Nisan 2024 | 331 Okunma Erdoğan ne yapmadı? 08 Nisan 2024 | 448 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar