Mısır’dan ders almadık

Mısır tarihinin ilk kez demokratik seçimlerle başa gelmiş Cumhurbaşkanı Mursi, darbecilerce yargılanırken vefat etti. Mısır'da Sisi'yi başa getiren darbeye giden süreçte, Türkiye'de de Gezi ayaklanması gerçekleşmişti...

Tahrir'de darbecileri göreve çağıranlarla Gezi'dekiler arasında bağlantı kurulmuş ve darbe gerçekleştiğinde birçok yazar Başbakan olan Erdoğan'a parmak sallayarak "Mısır'dan çıkarılacak dersler" konulu utanç sayfaları yazmıştı.
Darbe sonrası anayasa askıya alındı. Protesto edenlerin üzerine ateş açıldı ve binlerce insan öldürüldü. Sisi, rakibi olmayan seçimlerde birinci geldi. Binlerce kişi hapse atıldı. Onlarca siyasi idam gerçekleşti. Mursi'nin vefatı, maalesef bu olaylar silsilesinin 'doğal' bir parçası. Yargılama boyunca sadece sağlık bakımından değil, aile ve avukatlarıyla görüşmesinden de mahrum bırakılan Mursi'nin aile kabristanına gömülme hakkı da reddedildi.
Tüm bu fütursuz vahşete rağmen Mursi'nin anti-demokratik olduğu için devrildiğini savunanlar var. O yüzden arşivimden şu tarihi hatırlatmayı paylaşmayı borç bilirim:
Devrimden sonra ilk parlamento seçimleri yapıldı. Hürriyet ve Adalet Partisi yüzde 47 oy alarak birinci parti oldu.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ne yapmadı? 08 Nisan 2024 | 435 Okunma Farkımız bizim 03 Nisan 2024 | 511 Okunma HDP/DEM artık resmi ortak 02 Nisan 2024 | 726 Okunma Olanda hayır vardır 01 Nisan 2024 | 1.637 Okunma Kazanan Türkiye’miz olsun 29 Mart 2024 | 459 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar