Mansur Yavaş mı, Kılıçdaroğlu mu?

28 Şubat İttifakı, ilk tur görüşmelerinin son toplantısını Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada yine somut bir netice ortaya konamadı ve "Ortak...

28 Şubat İttifakı, ilk tur görüşmelerinin son toplantısını Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada yine somut bir netice ortaya konamadı ve "Ortak cumhurbaşkanı adayımız Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı olacak" denildi.
Ancak son birkaç ayda ittifakın ana bileşenleri olan CHP ve İyi Partili yetkililerden arka arkaya gelen açıklamalara bakıldığında "ortak aday" konusunda henüz bir ortaklaşmanın gerçekleşmediği aşikâr. Size bazı örnekleri hatırlatayım:
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya:
"13. Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı olacak isim. Benim gönlümde yatan aslan belli. Bunun adı da kemale ermiş Bay Kemal'dir."
İyi Partili Milletvekili Halil İbrahim Oral, Kılıçdaroğlu'nun Alevi olduğuna işaret ederek:
"Yani Sünni diyeceğimiz daha Müslüman kesim tarafından bu bir endişedir ve bu bir oy verilmemesi gereken bir saiktir, bir problemdir."
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba:
"Kemal...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.244 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.753 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.710 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 438 Okunma Sakin güç, derin diplomasi 16 Nisan 2024 | 299 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar