Kiev’e kırmızı halı serildi

Sabah Gazetesi Yazarı Hilal Kaplan’ın bugünkü (25.02.2022)’’ Kiev’e kırmızı halı serildi ‘’ başlıklı yazısı.

Rusya, Avrupa'nın orta yerinde bir ülkeyi işgal ediyor. Avrupa Birliği ülkeleri büyükelçilik taşımakla, NATO kınamakla, Birleşmiş Milletler acil toplanmalara doyamamakla meşgul. Beş milyon mülteci yollara düştü. Ajanslar, öldürülen sivillerin haberlerini geçmeye başladı.
Komedyenken kendini Cumhurbaşkanı olarak bulan Zelenski, ulusa sesleniş konuşmasını Rusça yaptı ve son çare Rus halkının Putin'e karşı çıkması için yalvardı. Emekli askerleri göreve çağırdı. Silah isteyen tüm vatandaşlara silah verecekleri sözünü verdi.
Oysa altı ay öncesine dek neler konuşuluyordu? Ukrayna'yı NATO'ya alıyorlardı. Bol bol silah satıyorlardı. Övdüler, cesaretlendirdiler ve orta yerde dımdızlak bıraktılar. Şimdi ise Avrupalı liderler, tarihi binalarına Ukrayna bayrağı yansıtıp "Dualarımız sizinle" tweet'leri atıyorlar!
Konu hakkındaki ilk yazım "Bir ibret olarak Ukrayna" idi. Ukrayna'yı ibretlik yapana dek de durmayacak Putin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail üzerinden ticaret de dursun 27 Mart 2024 | 89 Okunma Erdoğan’ın rakibi Erdoğan 26 Mart 2024 | 381 Okunma İstanbul’un 6 Şubat’ı ve İmamoğlu 22 Mart 2024 | 168 Okunma Az kaldı, zaten çözülüyorsunuz 20 Mart 2024 | 522 Okunma Kent uzlaşısı bu mu? 19 Mart 2024 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum