İspanya kadar demokratik olsak yeter

7 Haziran seçimlerinde HDP tarihindeki en büyük sandık başarısına imza atarak %13 oy almıştı. PKK, bir ay sonra üç polisimizi uykusunda şehit ederek çözüm sürecinin ipini çektiğindeyse gıkları çıkmadı.

Bilakis 6-8 Ekim kalkışması başta olmak üzere siyaseti şiddetle zehirleyecek ne kadar yıkıcı eylem varsa imza attılar.
Canlı bombaların cenazelerine gitmekten, PKK'lı teröristleri açıkça övmeye kadar terör yardım ve yataklığını siyaset yapmaya tercih ettiler. Bugün HDP'li Belediye Başkanlarının Kandil'den talimat almadığına herhangi bir HDP'li inanır mı? Öyleyse neyi tartışıyoruz?
Devlet, Mehmetçiği Güneydoğu'da ve Suriye'nin kuzeyinde canıyla mücadeleye yönlendirirken, iki mücadelenin de kilit illeri olan bu yerleri Kandil'in yönetimine bırakmasını mı? Demokrasinin gereği bu muymuş? Geçiniz.
İspanya'da Katalanlar şiddete başvurmamış olmalarına rağmen bağımsızlık referandumu yapmaya kalktılar diye devletin nasıl daldığını iyi hatırlayın:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kazanan Türkiye’miz olsun 29 Mart 2024 | 124 Okunma İsrail üzerinden ticaret de dursun 27 Mart 2024 | 462 Okunma Erdoğan’ın rakibi Erdoğan 26 Mart 2024 | 390 Okunma İstanbul’un 6 Şubat’ı ve İmamoğlu 22 Mart 2024 | 169 Okunma Az kaldı, zaten çözülüyorsunuz 20 Mart 2024 | 524 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar