İP, HDP ile devam edecek mi?

İYİ Partili Durmuş Yılmaz'ın, CHP'li Faik Öztrak ile birlikte, IMF'nin Türkiye Şefi Donal McGettigan ve IMF Avrupa Birimi Direktörü Poul Thomsen'ın ekibiyle birlikte Ankara'daki bir otel odasında yaptığı...

İYİ Partili Durmuş Yılmaz'ın, CHP'li Faik Öztrak ile birlikte, IMF'nin Türkiye Şefi Donal McGettigan ve IMF Avrupa Birimi Direktörü Poul Thomsen'ın ekibiyle birlikte Ankara'daki bir otel odasında yaptığı görüşme sırasında Berlin'de ayrı bir toplantı vardı.
İçlerinde FETÖ ve PKK iltisakları sebebiyle Türkiye'den kaçan Can Dündar, Hayko Bağdat ve Hatip Dicle gibi isimler ile PKK yanlısı bildiriye imza atmış 'Barış Akademisyenleri'nin de olduğu toplantıya HDP'den Mithat Sancar ve Nursel Aydoğan, Saadet Partisi'nden Cihangir İslam, CHP'den Ali Şeker katılmıştı.
Ancak bundan daha ilginci, İP'in Berlin Temsilcisi Mahican Balcı'nın da katılımcılar arasında olmasıydı.
Üstelik konuşmasına "Size Meral Akşener'in selamını getirdim" diyerek başlayan Balcı, Akşener'in bilgisi dahilinde hareket ettiğini de tasdik etmişti. Salondan da büyük alkış almıştı.
CHP'nin İP'le kurduğu Millet İttifakı'na HDP'nin de dahil olduğuna dair pek çok işaret zaten vardı.
Bunlardan en belirgini HDP'nin bazı büyük şehirlerde aday göstermeyip, Demirtaş'ın da bu adaylara açıktan oy istemesiydi. Fakat bu toplantı bir dönüm noktasıdır.
Bu toplantının aynısı, aynı isimlerle Ankara'da yapılsaydı kıyamet kopardı. Fakat Berlin'de, kaçak FETÖ'cü ve PKK'lılarla yapılınca görmezden gelineceği mi sanılıyor?
Akşener, Diyarbakır annelerine HDP'nin kapısında beklememeyi salık verip, HDP'li Leyla Güven'in dokunulmazlığının kaldırılmasını haklı olarak talep ederken, çok

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.698 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 436 Okunma Sakin güç, derin diplomasi 16 Nisan 2024 | 297 Okunma İran ve İsrail’in ortak menfaatleri 15 Nisan 2024 | 331 Okunma Erdoğan ne yapmadı? 08 Nisan 2024 | 448 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum