DEVA’lının ihanet tarifesİ

Sabah Gazetesi Yazarı Hilal Kaplan’ın bugünkü (18.01.2022) ‘’ DEVA’lının ihanet tarifesi’’ başlıklı yazısı

İspanya ve İtalya, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılmasını istiyorlar. Bu bizim için çok önemli.

- Geçiş sürecinde her şeyi geri almamız lazım, onun temsil ettiği her şeyi geri almamız lazım. (...) Geçiş sürecinde ve Sayın ERDOĞAN'dan sonra, hem ilham kaynağı olarak hem de arabulucu ve destekleyici aktör olarak AB çok kritik bir noktada. Bu yüzden Türkiye'nin sırtını Avrupa'ya ve AB'ye dönmesi imkânsız. Biz, geçiş sürecinde ve Sayın ERDOĞAN'dan sonra çaresizce AB'nin yardımına muhtacız.
Bu diyalog casusluk temalı bir Hollywood filminden değil, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın DEVA Partisi kurucularından Metin Gürcan hakkında hazırladığı iddianameden.
İddianameye göre, ilk cümlenin sahibi bir İspanyol istihbaratçı. Türkiye'nin seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temsil ettiği her şeyi silmeye yeminli ve bunun için de yabancı bir aktörden, AB'den çaresizce yardım isteyense

Gürcan'ın ta kendisi.

Bu satırları yazarken ülkemin muhalefetinin düştüğü hâl nedeniyle yüzüm kızardı. Emin olun, hangi ülkeden olursa olsun, kendini vatansever olarak tanımlayacak herhangi birinin, bu sözleri savunması mümkün değil.
İddianameye yansıyan bu diyaloglar değil sadece yüz kızartıcı olan.
Teknik takip sunucunda ortaya çıkanlar, en demokrat geçinen ülkelerde bile siyasi etiğe sığmayacak türden.
İddianameye göre, Gürcan'ın para karşılığı Libya, Irak, PKK, S-400 gibi hayati meselelerde yabancı misyonlara raporlar hazırladığı tespit edilmiş. Mesela Ocak 2021'de Metin Gürcan, Ankara'da bir AVM otoparkında İtalyan ve İspanyol istihbaratçılarla 40 dakikalık bir görüşme yapmış ve görüşme sonunda zarf içinde aldığı parayı ATM'ye yatırmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 559 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.267 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.753 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.710 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 438 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar