Cüneyt Özdemir neden SBK’nın haber kanalı teklifini anlatmalı?

Sabah Gazetesi Yazarı Hilal Kaplan'ın bugünkü (05.08.2022)''Cüneyt Özdemir neden SBK’nın haber kanalı teklifini anlatmalı?'' başlıklı yazısı.

Kara para aklama suçlamasıyla Avusturya'da tutuklanan ve ABD'ye iade edilen iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın durumu çok katmanlı bir mesele. Bugünkü yazımda sadece işin medya ayağının önemli bir kısmına değinmek istiyorum. Zira anlaşılan lağım sandığımızdan da büyük.
Ortalıkta dolaşan ve kaynağı belirsiz olan bir liste var. SBK'nın "maaşa" bağladığı, hediyelere boğduğu, tatillere yolladığı iddia edilen isimler var 8 sayfadan oluşan o listede. Listenin medya kısmına bakıldığında, ağırlıklı olarak -öyle ya da böyle- Ciner Medya Grubu'na bağlı Habertürk'ün başı çektiğini görüyoruz. Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı'ndan köşe yazarlarına bayağı kalabalık bir liste söz konusu.
İşin ilginç kısmı, listeyi doğrulayan gazeteciler oldu, çoğu da sessiz kalmayı tercih etti. Tek yalanlamaysa Habertürk'ün tepe ismi Kenan Tekdağ ve çalışanlarından geldi. Öyle ki Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Tekdağ'a kefil bile oldu.
Fakat gelin görün ki, örneğin, SBK'nın medya ve yargı bağlantılarını kurduğu iddia...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sakin güç, derin diplomasi 16 Nisan 2024 | 228 Okunma İran ve İsrail’in ortak menfaatleri 15 Nisan 2024 | 330 Okunma Erdoğan ne yapmadı? 08 Nisan 2024 | 439 Okunma Farkımız bizim 03 Nisan 2024 | 515 Okunma HDP/DEM artık resmi ortak 02 Nisan 2024 | 727 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar