CHP’nin stratejisini açıklıyorum

Amerikan Başkanı Lyndon Johnson hakkında anlatılan bir hikâye vardır. Kendisi ABD Kongresi'ne girme yarışındayken, asistanını yanına çağırır ve rakibi hakkında bir domuzu da içeren iğrenç bir dedikoduyu yaymasını ister...

Asistan şaşkındır, "buna dair hiçbir delilimiz yok ama efendim" der. Johnson nettir: "Olsun, onun yalanlandığını duymak istiyorum." CHP adayının kampanyasını takip ederken aklıma ister istemez bu anekdot geliyor. Zira nerdeyse her gün yeni bir yalan haber dolaşıma sokuluyor. Bunu bazen bizzat CHP adayı yapıyor; bazen onun kesin destekçisi olduğunu bildiğimiz isimler.
Örneğin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki (İBB) odasına kendisinin getirdiği Atatürk tablosunun indirildiğini basına söylediler. Ertesi gün, yardımcılarının İBB'ye gelerek tabloyu kendilerinin aldıkları video kaydı basınla paylaşılarak bu iddia yalanlandı.
Katıldığı bir programda, "Şehit itfaiye erini ziyarete gittim, İBB sitesinden onu bile kaldırmışlar" diye ağladı. İBB, aynı gün haberin olduğu yerde durduğuna dair link paylaşarak açıklama yaptı.
"İBB'de 1798 makam aracı var" diye bir iddia yaydı. Ertesi gün İBB, bu rakamın içinde otobüslerden cenaze nakil araçlarına, işçilerin kullandıkları kamyonetlerden ambulanslara, hasar tamir araçlarından zabıta araçlarına değin belediye bünyesindeki tüm araçların olduğuna ilişkin ayrıntılı bir rapor yayınladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.035 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 428 Okunma Sakin güç, derin diplomasi 16 Nisan 2024 | 297 Okunma İran ve İsrail’in ortak menfaatleri 15 Nisan 2024 | 331 Okunma Erdoğan ne yapmadı? 08 Nisan 2024 | 448 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar