CHP ile Kandil’in Suriye önerileri

Kandil'den yapılan açıklamada, şu satırlara yer verildi: Türkiye, uluslararası hukuk ve meşruiyete aykırı bütün hamlelerini yeniden gözden geçirmelidir.


Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığını kontrollü biçimde azaltmak yerine sürekli artırmaya çalışması, onu güvenlik tehditleriyle karşı karşıya bırakacaktır.
Suriye'de faaliyet gösteren cihatçı örgütlere ve silahlı muhaliflere verilen desteğin derhal sona erdirilmesi gerekir.
Sevgili okurlarımı küçük çaplı bir trollemeye maruz bıraktığım için özür dilerim. Ancak bu öneriler Kandil'e ait değil; ana muhalefet partimiz CHP'ye ait. Ne var ki, CHP yerine Kandil de yazsak hiç sırıtmadığını görmenizi istedim.
Nitekim CHP'nin düzenlediği Suriye Konferansı'ndaki sonuç bildirgesinde bu tavsiyeler yer aldı. Katılımcılardan Amy Austin Holmes'un Batılı medya ve akademik çevrelerdeki önde gelen YPG destekçilerinden olması dikkati çekti. Ancak mevzu, tek yabancı katılımcıdan ötesi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kazanan Türkiye’miz olsun 29 Mart 2024 | 49 Okunma İsrail üzerinden ticaret de dursun 27 Mart 2024 | 457 Okunma Erdoğan’ın rakibi Erdoğan 26 Mart 2024 | 390 Okunma İstanbul’un 6 Şubat’ı ve İmamoğlu 22 Mart 2024 | 168 Okunma Az kaldı, zaten çözülüyorsunuz 20 Mart 2024 | 524 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar