Bu mevzu, burda bitmez

Dün Avrupa Parlamentosu'nda, Hıristiyan Demokratlar, Sosyal Demokratlar, Liberaller, Yeşiller ve Komünistler tarafından hazırlanan Türkiye aleyhtarı karar tasarısı geniş oy çokluğuyla kabul edildi.

Barış Pınarı Harekâtı'nı kınayan karara göre, "Suriye'nin kuzeydoğusundaki tırmanışı önlemek amacıyla caydırıcı faktör olarak Türk tarım ürünlerine yönelik tercihli rejimin askıya alınması ve son çare olarak da Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki Gümrük Birliği'nin askıya alınması seçeneğinin değerlendirilmesi" öngörüldü. Avrupa Parlamentosu'nun aday bir ülkeye bu denli şiddetli bir dille ekonomik ve siyasi yaptırımları gündeme taşıması bir ilk.
Biz 40 yıldır, 40.000 kişinin hayatına mal olan ayrılıkçı bir terör örgütüyle mücadele ederken cephanesindeki her şeyi üzerimize fırlatan Avrupa Birliği ve Parlamentosu, iş ayrılıkçı Katalanlara İspanya'nın yaptıklarına gelince, üstelik Katalanlar hiç şiddete başvurmamış olmasına rağmen, olabildiğine kör ve sağır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.035 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 428 Okunma Sakin güç, derin diplomasi 16 Nisan 2024 | 297 Okunma İran ve İsrail’in ortak menfaatleri 15 Nisan 2024 | 331 Okunma Erdoğan ne yapmadı? 08 Nisan 2024 | 448 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar