“Bizim yüreklerimizi yakmak için parti kurmuşlar”

Hacire Ana'nın bir oğlu PKK tarafından infaz edilmişti. Gayret etti, "analık inadı"yla geri adım atmadı ve PKK'nın kaçırdığı diğer oğluna dört gün içinde kavuştu.

Bu hikâyenin sonu gibi görünse de aslında her şey yeni başlıyordu. Yıllar önce yazmıştım; devletin PKK ile güvenlik eksenindeki mücadelesi ne kadar gerekliyse, halkın da sesini yükseltmesi o kadar elzemdir.
İşte bu yüzden Hacire Ana'dan cesaret alarak teker teker HDP'nin Diyarbekir'deki Genel Merkezi önünde toplanan annelerin direnişi bir dönüm noktasıdır.
Üç yıldır kanserle mücadele eden Ayşegül Biçer, "Fakirlikle büyüttüğümüz oğlumuzu bizden neden aldılar? Ben sonuna kadar burda oturacağım, mücadelemi sürdüreceğim" dedi. On bir aydır oğlu Mustafa ile görüşemeyen acılı annenin "Bizim yüreklerimizi yakmak için parti kurmuşlar" sözü, HDP'yi en iyi tanımlayan cümle olarak kayıtlara geçti.
Oğlu zorla PKK tarafından kaçırılan Diyarbekir analarından Emine Kaya ise şöyle diyordu:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 935 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 428 Okunma Sakin güç, derin diplomasi 16 Nisan 2024 | 297 Okunma İran ve İsrail’in ortak menfaatleri 15 Nisan 2024 | 331 Okunma Erdoğan ne yapmadı? 08 Nisan 2024 | 448 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar