Başörtüsü değişikliği yolda mı?

Sabah Gazetesi Yazarı Hilal Kaplan'ın bugünkü (19.10.2022)''Başörtüsü değişikliği yolda mı?'' başlıklı yazısı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, başörtüsünü yasal güvenceye alma teklifini AK Parti'yi zora sokacağı düşüncesiyle mi yaptı bilmiyorum. Bildiğim, AK Parti'nin "Er meydanı öyle değil, böyle kurulur" demeye hazırlandığıdır. Zira CHP'nin teklifinde sadra şifa hiçbir ifade bulunmadığı gibi değişiklik önerisindeki muğlaklık sebebiyle başörtüsü yasağının CHP zihniyetindeki yargı bürokrasisi vesilesiyle tekrar gündeme getirilmesini de engellemeyecekti. AK Parti ise bu "Dostlar alışverişte görsün" siyasetine son vermeye hazırlanıyor.
Adalet Bakanı Bozdağ, başörtüsü meselesini ve aile kurumunu korumayı hedefleyen iki Anayasa değişikliği üzerinde çalıştıklarını şu ifadelerle duyurmuştu:
"24 ve 41. maddeler üzerinde değişiklikler yapılacak. Birtakım görüşler çerçevesinde çalışma şekillendi. Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Bugünkü MKYK toplantısında sunulması istenirse sunarız ama şu an için gündemde yok."
Şimdi sizlere kulislerden aldığım bazı bilgileri aktarmak istiyorum. Öncelikle Bakan Bozdağ, AK Parti'nin üst düzey hukukçuları ile yaptığı çalışmayı kabinede sunmuş. Sonrasında...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 566 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.267 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.753 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.710 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 438 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar