Avrupa, okulları neden açtı?

Avrupa'dan örneklerle neden okulları vaktinde ve tam kapasite açtıklarını anlamaya ve aktarmaya çalıştım. Eğitimden yoksun kalmanın veya aksatmanın kısa ve orta vadedeki etkileri ile halk sağlığı arasındaki denklem oldukça çetrefil, doğru çözümü uyguluyoruzdur umarım.

Dünya çapında okullar kapatıldığında 1.5 milyar öğrencinin evinde karantinada kaldığı söyleniyor. Ancak haziran ayına gelindiğinde anaokullardan başlanarak yavaş yavaş eğitime dönme eğilimine girilmeye başlandı. Şu anda Avrupa ülkelerinde veya ABD'de, okullar eylül ayı itibariyle açıldı.
İngiliz Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) sayfasında, eylül ayında okulları neden açtıklarına dair bir açıklama bulunuyor. Buna göre çocukların okuldan uzak kalmasının toplumsal ve çocukların bilişsel gelişimlerine kötü etkilerinin virüsün yayılma riskinden çok daha fazla olduğundan bahsedilirken, özellikle alt sınıf çocukların bundan daha da zarar göreceğiihtimalinden bahsediliyor.

Imperial College'da önemli bir salgın bilimci olan Neil Ferguson'ın araştırmalarına göre İngiltere'de tüm okulların açılmasının salgının yayılma hızına yapacağı etki % 0.5'ti. İngiltere'deki şu anki yayılma hızı ise 1'lerde. Önceki hükümetlere de sağlık alanında danışmanlık yapmış Sir David King ise 10 yaş ve daha büyük çocukların hastalığı yayma etkisinin, yetişkinlerle eşit seviyede olduğu ve okulların açılmasının yeni bir dalgaya yol açacağı görüşünde. Ancak okula gidemeyenlerin sıkı şekilde karantinada kalması şartıyla bunun önleyici olabileceğini de hatırlatıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 566 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.267 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.753 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.710 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 438 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar