Kılıçdaroğlu ‘Afrin merkeze girmeyelim’ demişti

Afrin'e yapılan Zeytin Dalı Harekâtı'nın ikinci haftası bitmişti. Hava koşulları yüzünden ordunun zor günler yaşadığı bir dönemdi. Ana muhalefet partisi CHP lideri, işte o günlerde şöyle...

Afrin'e yapılan Zeytin Dalı Harekâtı'nın ikinci haftası bitmişti. Hava koşulları yüzünden ordunun zor günler yaşadığı bir dönemdi. Ana muhalefet partisi CHP lideri, işte o günlerde şöyle demişti:
"Türkiye, güvenliğini alabilecek noktaya kadar gitmeli ama ben Afrin'e girilmesini asla doğru bulmuyorum. Kenti ele geçirmek gibi bir düşünce olmamalı. Afrin'e, terör örgütü Türkiye sınırına konuşlanmasın diye girdik. El Bab'da mesela, Fırat Kalkanı'nda belli bir yere kadar gittik. Güvenliğimizi sağlamak için konuşlandık, durduk. Daha derinlere inmenin mantığı yok. Hiç gerek de yok. Daha fazla şehit veririz, yazıktır, günahtır. Türkiye'nin güvenliği nereye kadar olursa sağlanır, oturulur konuşulur. 15 km, 20 km. Biz terörü temizledik, bu bölge artık güvenli bölgedir, buraya Suriyeliler yerleşebilir. Onlara her türlü yardım da yapılır. Ev de yapılabilir. Ama daha derinlere girmek Türkiye açısından ciddi bir sorun..."
Peki Kılıçdaroğlu, 'oturulur, konuşulur' derken sizce kimi kast ediyordu? Afrin merkezde bulunan YPG teröristlerini mi, yoksa onlara her türlü desteği sağlayan ABD ile mi? Gerçi o dönem YPG'den de ABD'den de aynı ses yükseliyordu: "Afrin merkeze girmeyin, tampon bölge oluşturalım, Menbiç'e tehdit oluşturmayın."
Neyse ki ne iktidar ne de ordu Kılıçdaroğlu'nun ABD ağızlı teklifini ciddiye almadı da aradan geçen bir ay içinde Afrin merkez kontrol altına alındı. YPG, ABD'nin akıttığı mühimmatları da geride bırakarak topuklayarak kaçtı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 598 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.267 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.753 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.710 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 438 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar