Rusya ve İran nereye varmak istiyor?

Önce İran'ın kanalı Press TV'de, Zeytin Dalı operasyonuyla ilgili dezenformasyonlar yer almaya başladı. YPG ile mücadelemizi, "Türkiye, Suriye Kürtlerine saldırıyor" başlığıyla duyuran Press TV, ayrıca başka...

Önce İran'ın kanalı Press TV'de, Zeytin Dalı operasyonuyla ilgili dezenformasyonlar yer almaya başladı. YPG ile mücadelemizi, "Türkiye, Suriye Kürtlerine saldırıyor" başlığıyla duyuran Press TV, ayrıca başka zamanlarda ve ülkelerde gerçekleşmiş sivil kaybı fotoğraflarını Türk Silahlı Kuvvetleri gerçekleştirmiş gibi yayın yaptı.
Tillerson'la görüşmenin gecesinde ise, Esed'in haber ajansı SANA'nın dezenformasyonu, Rusya'nın kanalı Russia Today üzerinden, TSK'nın Afrin'e kimyasal saldırı düzenlediği şeklinde yayıldı.
Lavrov'un, son demecinde, Afrin'deki karmaşık durumun ancak Şam-Ankara diyaloguyla çözüleceğini söylemesi de Rusya'nın, Tillerson görüşmesinin ertesinde, elini fazlasıyla zorladığını gösteriyordu. Türkiye'nin yedi yıllık emeğini, 3.5 milyon mülteciyi kabulünün bedelini, muhalifler üzerindeki nüfuzunu tamamen çöpe atmasını istemek akılsızlık değilse nedir? Ayrıca Esed'le diyalog kuran Türkiye, normal şartlar altında Soçi Zirvesi'ne gelmeyi aklından bile geçirmeyecek olan muhalifleri temelli ABD'ye bağlamaktan başka ne işe yarar?
Öte yandan Türkiye, hariciyesi ve medyasıyla İran'daki gösterilere hep bir ağızdan karşı çıkmış; İran'ı karıştırmak isteyenlerin 'dış güçler' olduğunu savunmuştu.
Oysa "DEAŞ da yenildiğine göre artık Irak ve Suriye'ye para ve insan gücü akıtmaktan vazgeçin, Hizbullah'ı değil bizi doyurun, Yemen'e değil bize bakın" diyen halk kesimleriyle Türkiye'nin Ortadoğu'ya dair İran'dan talepleri ortaktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 297 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.267 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.753 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.710 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 438 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar