İki itirafçı tek düzenek

Rıza Zarraf, ABD'deki davadaki ifadesinin başlangıcında, "Hapisten çıkmanın en kısa yolu olduğu için savcılıkla anlaştım" demişti. Aslında söylediklerinin, yönelttiği parmakların, alakasız...

Rıza Zarraf, ABD'deki davadaki ifadesinin başlangıcında, "Hapisten çıkmanın en kısa yolu olduğu için savcılıkla anlaştım" demişti. Aslında söylediklerinin, yönelttiği parmakların, alakasız biçimde 'Dönemin Başbakanı kimdi?' diye sorulup Cumhurbaşkanımızın adını zikretmesinin ardındaki motivasyonu kendi ağızla itiraf ederek işe başlamıştı.
İki gün önce de, Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı koltuğunda sadece üç hafta oturabilmiş ve ardından hakkındaki Rus bağlantısı iddiaları sebebiyle istifaya zorlanmış Mike Flynn'in savcılıkla anlaşıp itirafçı olduğu haberi medyaya düştü. Flynn, Trump'ın seçim kampanyası sırasında Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı görüşmelerde, ABD'nin Rusya'ya yaptırımlarını konuşmadıklarını söyleyerek FBI'a ve Başkan Yardımcısı Pence'e yalan söylediğini kabul etmişti.
İşin Türkiye'yi ilgilendiren kısmı ise, Flynn'in, Türk işadamı Ekim Alptekin'in, Flynn'in ilişkili olduğu lobicilik şirketiyle yaptığı anlaşmanın Türk devlet yetkililerinin bilgisi ve denetimi dahilinde olduğunu iddia etmesi oldu. Bu anlaşma dahilinde ilgili lobicilik şirketi, FETÖ hakkında ABD kamuoyunu bilgilendirici makaleler yayınlatacak ve belgeseller yapacaktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.270 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 429 Okunma Sakin güç, derin diplomasi 16 Nisan 2024 | 297 Okunma İran ve İsrail’in ortak menfaatleri 15 Nisan 2024 | 331 Okunma Erdoğan ne yapmadı? 08 Nisan 2024 | 448 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar