Muhatabımız ABD Başkanıdır

Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. İngiltere ziyaretinin son derece verimli geçtiğini söyleyen Yıldırım, karşılıklı...

Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. İngiltere ziyaretinin son derece verimli geçtiğini söyleyen Yıldırım, karşılıklı olarak 104 milyar TL'lik ticareti hedeflediklerini söyledi.
Sandıktan tek bir partinin çıkmadığı Almanya'ya "Başkanlık" sistemini öneren Başbakan Yıldırım, Almanya'nın seçim sonrası müspet bir yöne doğru gittiğini söyledi.
YPG konusunda da ABD'ye net mesajlar verdi: Bizim muhatabımız ABD başkanıdır. Bizi bağlayan onun sözüdür. Kurumlar ayrı telden çalıyorsa onların sorunudur.

HEDEF 20 MİLYAR POUND
İngiltere temaslarınız verimli geçti diyebilir miyiz?
Birleşik Krallık gezimizin iki önemli hedefi vardı. Biri, resmi görüşme, Başbakan Teresa May ile hakikaten verimli bir görüşme yaptık. İkili ilişkilerimizi tüm boyutlarıyla değerlendirdik. Ayrıca Suriye, Irak, Kıbrıs, Libya gibi konuları da ele aldık. Orada nasıl beraber çalışabiliriz, onu konuştuk. Özellikle ikili ticaretimizi 20 milyar pounda (104 milyar TL) çıkaracak adımları nasıl atabiliriz, bunları detaylarıyla konuştuk.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın rakibi Erdoğan 26 Mart 2024 | 44 Okunma İstanbul’un 6 Şubat’ı ve İmamoğlu 22 Mart 2024 | 166 Okunma Az kaldı, zaten çözülüyorsunuz 20 Mart 2024 | 521 Okunma Kent uzlaşısı bu mu? 19 Mart 2024 | 285 Okunma CHP’de milyonluk ifşalar 18 Mart 2024 | 192 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar