Sırbistan’ın ayakta karşıladığı Türk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce Ukrayna ziyaretinde, özellikle millî savunma sanayimiz açısından ortak motor üretimi gibi önemli başlıkları da içeren biz dizi anlaşmaya imza attı. Kırım...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce Ukrayna ziyaretinde, özellikle millî savunma sanayimiz açısından ortak motor üretimi gibi önemli başlıkları da içeren biz dizi anlaşmaya imza attı. Kırım Türkleri'nin haklarını savundu ve yanlarında olduğumuzu yineledi. Aynı gün Moskova, YPG temsilcilerini ağırlayarak karşı mesaj vermeye çalıştı. Ardından Sırbistan'a geçen Erdoğan, Cumhurbaşkanı Vucic ve tüm kabinesi tarafından gece yarısı havaalanında karşılandı.

'Yalnız eşekler değişmez'
Vucic, halkın büyük çoğunluğunun desteğini kazanmış, ilginç bir isim. Başbakan olduğu sırada, Srebrenitsa Soykırımı hakkında, "Sırbistan açık ve net biçimde bu korkunç suçu kınamaktadır. Bu suça karışanlardan tiksinmektedir ve onları adaletin huzuruna çıkarmaya devam edecektir" diyen bir açık mektup yayınlamıştı. Ardından 20. yıldönümünde, Srebrenitsa Anması'na katılan Vucic, anıta çiçek koymaya çalışırken, acılı Bosnalılar tarafından tartaklanmıştı. Yumruk yiyen ve taşlanan Vucic ise, bunun organize bir saldırı olduğunu ama Sırpların Boşnaklara yönelik hiçbir nefret duymaması gerektiğini söyleyerek, "Elimi uzatmaya ve barışma politikamı sürdürmeye devam edeceğim" demişti.
Bosna'nın ana Müslüman partisi SDP, saldıranların Bosnalıları utandırdığını belirten bir açıklama yayınlamıştı. Srebrenica Belediye Başkanı da, "Bu ağırbaşlı anmayı sömüren hasta ruhlular"ın eylemi olarak nitelemişti. En önemlisi ise, Srebrenica Anneleri'nin lideri Subasic, bu olaydan ötürü büyük hayal kırıklığı yaşadığını belirtmişti. Srebrenica Soykırımı'nda yer alan, içlerinde Karadzic ve Mladic'in de olduğu 14 kişinin Lahey'e tesliminde Sırbistan'ın işbirliği içinde olduğu ve tam da bu sebeple söz konusu isimler yakalandıktan sonra AB'nin Sırbistan'la müzakere sürecini başlattığı sır değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kazanan Türkiye’miz olsun 29 Mart 2024 | 23 Okunma İsrail üzerinden ticaret de dursun 27 Mart 2024 | 457 Okunma Erdoğan’ın rakibi Erdoğan 26 Mart 2024 | 390 Okunma İstanbul’un 6 Şubat’ı ve İmamoğlu 22 Mart 2024 | 168 Okunma Az kaldı, zaten çözülüyorsunuz 20 Mart 2024 | 524 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar