Almanya bu kadar saldırıyorsa demek ki iyi şeyler yapıyoruz

Ürdün'le ilişkilerimizin geliştirilmesi, Türkiye'nin Körfez'deki etkinliği açısından önem taşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ürdün'e yaptığı resmi ziyaretten dönüşünde...

Ürdün'le ilişkilerimizin geliştirilmesi, Türkiye'nin Körfez'deki etkinliği açısından önem taşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ürdün'e yaptığı resmi ziyaretten dönüşünde uçakta gazetecilere Amman temaslarını ve gündemdeki konuları değerlendirdi. İşte Erdoğan'ın anlattıkları:
Bu ziyaretimiz, bölgenin hassas olduğu, bir dönemde gerçekleşti. Kudüs'teki Harem-i Şerif'in tarihsel olarak koruyucusu durumunda Kral Abdullah. Harem-i Şerif konusundaki ortak hassasiyetimiz, gelecekte de sürecek.
Ürdün, FETÖ ile mücadelede hiç tereddüt etmedi. Hemen FETÖ'yü oradan dışarı attı. Kral 2'nci Abdullah'la eylülde Birleşmiş Milletler'de de tekrar bir arada olacağız.
Ziyarette Suriye ve Irak'ın toprak bütünlüğünü korumanın önemi üzerinde hassasiyetle durduk. Körfez krizinin, müzakere yoluyla çözülmesi gerektiği hususunda da hemfikiriz. Kendileri de Katar dahil ilgili taraflarla görüşmelerini devam ettiriyor.
Filistin'de El Fetih- Hamas birliğinin sağlanması için bizim gibi Ürdün de ciddi gayret içinde.
Suriye'de Afrin, aslında PYD'nin şu anda Akdeniz'e açılma projesidir. Türkiye olarak Akdeniz'e açılacak bir terör koridoruna müsaade etmeyiz. Bedeli ne olursa olsun, gereken müdahaleyi yaparız. Orada terörle arasına mesafe koyan, bizimle beraber hareket eden Kürt kardeşlerimiz de var. Bizlerle beraber hareket edebilecek aşiretler var. İdlib konusunda da görüşmelerimiz, müzakerelerimiz devam ediyor. Kararlılığımız da planlarımız da belirlendiği şekilde yürüyor. Detayına, teferruatına girmeyeceğim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 563 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.267 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.753 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.710 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 438 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar