O silah, oyunun sonunda patlar!

Akşam Gazetesi Yazarı Hikmet Genç'in bugünkü (03.10.2022)''O silah, oyunun sonunda patlar!'' başlıklı yazısı.

Zelenski hızlı bir şekilde NATO'ya üyelik için başvuruda bulunacağını açıkladı.

Ne beklerdiniz?..

Ukrayna'nın geleceğini bağımsızlığını düşünen, Rusya'ya her türlü yaptırımı uygulayan, başta ABD olmak üzere Batı'nın 'hızlandırılmış üyelik' başvurusuna olumlu yaklaşmasını, değil mi?

Değil!..

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'dan net bir cevap geldi; 'NATO üyeliğine yönelik kararı, 30 müttefik ve katılmak isteyen ülke kendi arasında alır' dedi. Ukrayna'ya en iyi yardım yolu, doğrudan sahaya yardımdır. NATO'ya üyelik başvurusu başka bir zaman ele alınmalıdır.'

Kısaca 'şimdi zamanı değil' diyor ABD.

Değil tabii. Savaş hemen bitmemeli!.. Yaptırımlar Rus ekonomisinin çökmesi için yeterli olmadı. Etki alanını daraltma planı yapılırken Ruslar Karadeniz'de daha da güçlendi. Ukrayna topraklarının yüzde 15'inden fazlasını ilhak etti.

Rusya'nın ekonomik ve askeri açıdan yıpratılması için savaşın sahada daha çok uzun sürmesi lazım. ('Merak etmeyin biz size daha çok silah veririz' diyor ABD)

Rusya'nın enerji silahını kullanması. Avrupa'daki enerji krizi?.. Avrupa ekonomisindeki resesyon?.. Sadece bu kış değil, alternatif enerji kaynakları bulunana kadar AB coğrafyasında etkisi uzun sürecek olan buhran?

Kimin umurunda?..

ABD'nin hiç değil.

"Arkanızdayım" deyip NATO üyesi 'dostlarına' attığı kazık ortada...

Aynı gazı Yunanistan'a da veriyor ABD.

Yunanistan'ı kendi askeri üssüne dönüştürmeye çalışıyor. Gayri Askeri Statüdeki Adalar'a asker yığılıyor. Zırhlı araçlar silahlar sevk ediliyor...

Diğer taraftan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Ermenistan'ı ziyaret ediyor.

Orada da Ermenileri gaza getiriyor.

Pelosi; "Sınır çatışmalarının Azeri saldırıları tarafından tetiklendiği açık. Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. ABD'nin bölgede etkisini artırması gerekiyor. Otokrasi ile küresel mücadelede Ermenistan'ın yanındayız" diyor.

Yaptığımız operasyonlarla güneyimizde kurulan küresel tezgahı bozduk. Ama eloğlu tezgah kurmaktan vazgeçmiyor!..

ABD bir ülkeyi 'özel görüşme adı altında' ziyaret ediyorsa, bilin ki orada bir kargaşa planlıyordur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tek bir oyun bile ne kadar kıymetli olduğunu unutma! 27 Mayıs 2023 | 328 Okunma CHP'nin selameti için Erdoğan'a oy ver… 24 Mayıs 2023 | 736 Okunma Hani telefonlar acı acı çalacaktı?!.. 22 Mayıs 2023 | 1.099 Okunma Milliyetçilik oynayarak kazanacaklarmış!?.. 20 Mayıs 2023 | 454 Okunma Bu saatten sonra kimse size inanmaz!.. 17 Mayıs 2023 | 952 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar