Kılıçdaroğlu artık gönüllerin adayı değil!

Akşam Gazetesi Yazarı Hikmet Genç'in bugünkü (25.05.2022)'' Kılıçdaroğlu artık gönüllerin adayı değil!'' başlıklı yazısı.

3 yıldır tartışılıyor. Yeter de artar bile... Bir ton laf etmeye gerek yok.

Kılıçdaroğlu aktivist modunda bol aksiyonlu siyaset yaparak, her seçim öncesi yaptığı gibi bolca nefret saçarak ortalıkta geziniyor. "Asacam, kesecem, kavga edecem" deyip duruyor.

Kendince aday olarak kendini tarif ediyor. Anlaşılmayacak bi'şey yok.

Sene başında en üst perdeden ilan edilmiş. CHP'nin Engin Altay'ı; "CHP'ye oy veren ve üye olan herkesin gönlündeki aday Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur." demiş...

Diğer CHP Kurmayı Özel: "Cumhurbaşkanlığı için gönlümüzden geçen aday genel başkanımızdır" demiş...

Birkaç gün önce Engin Altay CHP mitinginde bir daha hatırlattı: "Mırın kırın etmenin anlamı kalmadı. 'Gönlümüzün adayı Kılıçdaroğlu' deniyordu, o 'gönlümüzün' kısmı biraz kalktı. CHP'nin adayı Kılıçdaroğlu'dur..."

Bu kadar işte. O kadar mırın kırın etmeye gerek var mıydı?

'Gönlümüzün' kısmı kalkmış!.. Yani Kılıçdaroğlu aday olacak.

İmamoğlu ve Yavaş'a nota verilmişti zaten. Yani parti içindeki muhtemel rakipler ekarte edildi. Onlar işlerine bakacak. Özellikle İmamoğlu kendini çok hazırlamıştı ama bu saatten sonra yapacak bi'şey yok... Vız gelecek tırıs gidecek, tatile, yüzmeye, kaymaya devam edecek. Yine üzülecek!..

Haa şimdi gelelim 6'lı yuvarlak masaya. Ve o masayı ayakta tutan görünmez payandaya... HDP'den söz ediyoruz elbette. HDP olmazsa 6'sını toplasan yüzde 40'ı bulmuyor.

Kılıçdaroğlu'nun aday olmak istediğini bilen Yuvarlak Masa bunun da farkında.

Peki Kılıçdaroğlu masaya 'ben adayım' derse n'olur?..

Akşener hiç sıcak bakmıyor. Kılıçdaroğlu ısrar ederse 'ben de adayım' der.

Davutoğlu ve Babacan Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmiyor. Seçmenlerine anlatamazlar. 'Kılıçdaroğlu'na oy verin demeleri çok zor. (Aday olmak isteyen Babacan için bulunmaz fırsat!)

Karamollaoğlu etrafına söylüyor zaten "Kılıçdaroğlu aday olmamalı" diye...

Asıl mesele HDP'yi ikna etmek. 6'lı masa HDP'siz bir hiç... Kılıçdaroğlu namus sözü mü verir, n'apar bilemem ama, HDP'yi ikna etmek zorunda...

Peki Gültekin Uysal?..

O ne dese olur, fark etmez!..

Mırın kırın etse de, gönlünü alırsınız...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tek bir oyun bile ne kadar kıymetli olduğunu unutma! 27 Mayıs 2023 | 326 Okunma CHP'nin selameti için Erdoğan'a oy ver… 24 Mayıs 2023 | 732 Okunma Hani telefonlar acı acı çalacaktı?!.. 22 Mayıs 2023 | 1.096 Okunma Milliyetçilik oynayarak kazanacaklarmış!?.. 20 Mayıs 2023 | 448 Okunma Bu saatten sonra kimse size inanmaz!.. 17 Mayıs 2023 | 951 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar