Kapıda kalan adam tiyatrosu.., Ve perde…

Şov yapacak ya, kapıya dayanıyor. Tabii önce bir davulla zurnayla twit'le haber veriyor... (Cumhurbaşkanı adayıyız netekim!) 'Randevu istedim vermediler. Şu saatte oradayım, bekleyin beni'. 'Geliyorum bekle' dedikten sonra seni kim...

Şov yapacak ya, kapıya dayanıyor. Tabii önce bir davulla zurnayla twit'le haber veriyor... (Cumhurbaşkanı adayıyız netekim!)

"Randevu istedim vermediler. Şu saatte oradayım, bekleyin beni".

"Geliyorum bekle" dedikten sonra seni kim içeri alır?.. Ne o öyle, birliğini denetlemeye gelen komutan gibi. Ben olsam ben de almam...

Sonrası malum. Karşısında kapı duvar zincir... Saat vermişsin, gazeteciler hazır, kameralar açık. Ardından "randevu istedim vermediler, girmek istedim sokmadılar, geçeyim dedim geçirmediler" muhabbeti!..

Son baskından sonra Abdülkadir Selvi bir iddiada bulundu.

Hikaye uzun. Selvi'nin yazısından bölümleri özetleyerek aktaralım:

"Milli Eğitim Bakanı ile görüşmek isteyenler, bakanlıktaki bölümden giriş yapar. Kılıçdaroğlu ise Atatürk Bulvarı'ndaki memur girişine geliyor. Tabii onlarca kamera ile. Son olarak o kapıda marjinal sol gruplar eylem yaptığı için o kapılar kapatılmış.

Zaten maksat, o kapının kilitlenip üzerine zincir vurulmasında. Kılıçdaroğlu zincirleri kıra kıra geliyor algısı oluşturulacak ya. Kılıçdaroğlu'nun önünde kameralara açıklama yaptığı kapının kilitlenmesini "Kılıçdaroğlu'nun koruması" talep ediyor. Çünkü asıl maksat CHP Lideri'nin yüzüne bakanlıkların kapıları kilitleniyor, kilitli kapıların üstüne zincir vuruluyor algısının oluşmasıydı. Ancak işin içinde tuhaf bir durum vardı. Ben de dünkü yazımda ona işaret etmiştim. Bakanlığın kapısının kilitlenmesini Kılıçdaroğlu'nun korumasının istediğini yazmıştım. Ardında da, "Belgesiz konuşmam" diye eklemiştim.

Ve bombayı patlatıyor Abdülkadir Selvi:

O belgeyi "tutanağı" yayınlıyor... (Kılıçdaroğlu'nun korumasının önceden (baskın saatinden önce) binaya gidip yetkililere "içeri alınmayacaklarsa, kapının kilitlenmesini istediğine dair ıslak imzalı" yeri tutanağı!)

Böylece "üzerimize demir kapılar kapanıyor, zincirler vuruluyor" şovu yapmak isterken, bütün mizansen çöküyor...

Hokkabazlık ayyuka çıkıyor...

"Kapılara dayanan, zincirleri kıran adam" algısı, "gittiği her kapıda sap gibi kalan adam" olgusuna dönüşüyor,

TÜİK baskınından sonra MEB baskını tiyatrosu da bitiyor..,

Ve perde...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tek bir oyun bile ne kadar kıymetli olduğunu unutma! 27 Mayıs 2023 | 328 Okunma CHP'nin selameti için Erdoğan'a oy ver… 24 Mayıs 2023 | 736 Okunma Hani telefonlar acı acı çalacaktı?!.. 22 Mayıs 2023 | 1.099 Okunma Milliyetçilik oynayarak kazanacaklarmış!?.. 20 Mayıs 2023 | 453 Okunma Bu saatten sonra kimse size inanmaz!.. 17 Mayıs 2023 | 952 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar