FETÖ nasıl kadrolaştı?..

Geçmişi anımsamak... Yaşananları unutmamak... Fethullahçıların devletin tüm olanaklarını, halkın, siyasetçilerin, ülkeyi yönetenlerin, askerlerin yani devletin gözlerinin içine...

Geçmişi anımsamak... Yaşananları unutmamak... 
Fethullahçıların devletin tüm olanaklarını, halkın, siyasetçilerin, ülkeyi yönetenlerin, askerlerin yani devletin gözlerinin içine baka bakakullanmaları. 
12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat. 
17/25 Aralık... 
40 yıllık bir süreç. 
Üç darbe sürecinde ister sivil, ister darbeler döneminde, devletin olanaklarından yararlanarak devletin en duyarlı kurum ve kuruluşlarındakadrolaşmaları, onlara her türlü olanağın sağlanması. 
Himmet adı altında toplanan paralar... Açılan özel okullar, kurulan şirketler, sayıları 2 bin 500’ü aşan dershaneler... 
Orta Asya Cumhuriyetleri’nde, Afrika, ABD gibi ülkelerde açılan okulların öğrencilerinin katıldığı sözde Türkçe Olimpiyatları. 
Fethullahçıların nasıl örgütlendiklerini, özellikle askeri liselere, harp okullarına nasıl girdiklerini geçmişte çok yazdık ama kimseyi inandıramadık. 
Fethullah’ın maskesi 28 Şubat postmodern darbe sırasında düşmüştü ama FETÖ, işini bilirdi, aracılar buldu ve bu işten de sıyrıldı. 
FETÖ yılmadı... 
Gücüne güç kattı... 
ABD ve Almanya’da lobi çalışmalarını hızlandırdı. ABD ve Almanya’da okulların sayısını artırdı. 
Devletimizi çoktan ele geçirmişti FETÖ... 
Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet, yargı, eğitim alanlarında egemen olmuştu. 
Hain FETÖ, devleti silah zoruyla ele geçirme planını devreye sokacaktı. İşte bunu denedi ama başarısız oldu Fethullah. 
Çünkü asker, karşısında halkı buldu...

***

16 Ağustos 2016’da yazdığım bir yazımda “40 yıllık süreci, FETÖ’nün kanlı darbe girişimini, devleti nasıl ele geçirmek istediğini” anlatırken şöyle demişim: 
“Devleti çoktan ele geçirmişlerdi aslında... 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tek bir oyun bile ne kadar kıymetli olduğunu unutma! 27 Mayıs 2023 | 328 Okunma CHP'nin selameti için Erdoğan'a oy ver… 24 Mayıs 2023 | 735 Okunma Hani telefonlar acı acı çalacaktı?!.. 22 Mayıs 2023 | 1.099 Okunma Milliyetçilik oynayarak kazanacaklarmış!?.. 20 Mayıs 2023 | 452 Okunma Bu saatten sonra kimse size inanmaz!.. 17 Mayıs 2023 | 951 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar