Savcı Doğan Öz'ün sunamadan öldürüldüğü kontrgerilla raporu

İbrahim Çiftçi, üç kez ölüm cezasına çarptırıldı. Bu kararlar Askeri Yargıtay tarafından bozuldu. Dördüncüsünde ölüm cezası kararı onaylandı, bu sefer de...

İbrahim Çiftçi, üç kez ölüm cezasına çarptırıldı. Bu kararlar Askeri Yargıtay tarafından bozuldu. Dördüncüsünde ölüm cezası kararı onaylandı, bu sefer de başsavcılık karara itiraz etti. Askeri Yargıtay Daireler Kurulu “delil yetersizliğinden” kararı bozdu. Yerel mahkeme bu bozma kararına uydu. İbrahim Çiftçi, dört kez idam cezasına çarptırılmasına rağmen 5 yıl 1 ay cezaevinde kaldıktan sonra beraat etti.

ÖNCE İLKSAN’A MÜDÜR

Çiftçi, 1984 yılında tahliye olduktan sonra İLKSAN'a müdür tayin edildi! MHP Genel İdare Kurulu üyeliği yaptı, devletten ihaleler alan bir işadamı oldu. Çiftçi, 17 Haziran 1997'de yapılan MHP Kurultay'ında Devlet Bahçeli’nin karşısına MHP genel başkan adayı olarak çıktı!

İbrahim Çiftçi, Ankara Cumhuriyet Savcısı Doğan Öz’ün katiliydi. İfadesinde Öz’ü öldürdüğünü itiraf etmişti. Çiftçi aynı zamanda, Abdullah Çatlı’yla birlikte 9 Ekim 1978 günü Ankara Bahçelievler’de yedi TİP’li gencin katillerinden biriydi.

GLADYO İLE MÜCADELENİN SİMGESİ

Doğan Öz, 24 Mart 1978 sabahı Ankara Kızılırmak Sokak'ta işe gitmek üzere bindiği arabasında 6 kurşunla şehit edildi. Cinayetin arkasından Doğan Öz'ün çalışma masasında “Kontrgerilla”ya ilişkin bir rapor bulundu. Doğan Öz, raporu dönemin başbakanı Bülent Ecevit’e ulaştıramadan öldürüldü. Öz’ün ölümünden sonra eşi Sezen Öz tarafından Ecevit’e sunuldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
68’in ilk şehidi 24 Mart 2024 | 305 Okunma Bir Türk Jakobeni: Talat Paşa 23 Mart 2024 | 1.302 Okunma CHP’de sağ sapma 17 Mart 2024 | 184 Okunma Bir kumpas davası: 28 Şubat 16 Mart 2024 | 258 Okunma HÜDA PAR’ın müjdesi! 10 Mart 2024 | 710 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar