İyi Partili Özarslan: TOKİ’de çalıştım ama TOKİ müteahhidi olmadım

CHP ile İyi Parti arasındaki ittifak görüşmelerine ilişkin 12 Ocak Cumartesi günü yazdığım “İttifakta Bilmeceler Sürüyor” başlıklı kulis nedeniyle İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi...

CHP ile İyi Parti arasındaki ittifak görüşmelerine ilişkin 12 Ocak Cumartesi günü yazdığım “İttifakta Bilmeceler Sürüyor” başlıklı kulis nedeniyle İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Mesut Özarslan bir açıklama gönderdi.

Yazıda “İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın Özarslan’ı Etimesgut adaylığı için önerdiği, CHP’nin Özarslan’ı reddettiği; reddetme gerekçesinin ise TOKİ müteahhitliği olduğu ve CHP yönetiminin Eryaman’da yaptığı konutlar nedeniyle Özarslan’ın tepkiyle karşılanacağını düşündüğü” ifadeleri yer almaktaydı.

Ayrıca “Özarslan’ın Cezayir’de girdiği müteahhitlik işleri de CHP yönetimi tarafından ‘hassas bir konu’ olarak değerlendiriliyor” bilgisi paylaşılmıştı.

Özarslan, gönderdiği açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Yukarıda bahsi geçen bilgilerin tamamı asılsız ve şahsımı yaralamıştır. Çünkü birincisi şahsımın 2002-2008 yılları arasında TOKİ’de çalıştığım doğrudur. Eryaman’daki TOKİ konutlarının bir kısmında altyapı işleri kamu kontrollük hizmetim olmuştur. Ayrıca TOKİ’den istifa ettikten sonrada asla ve kat’iyyen Müteahhiti olmadım ve hayatımda da Türkiye sınırları içerisinde toplu konut müteahhitliği dahil yapmadım.”

Özarslan açıklamasının devamında CHP yönetimi ve tabanla iyi ilişkileri olduğundan bahsederek, Etimesgut adaylığı için resmi bir başvurusunun bulunmadığını, ancak aday belirleme sürecini Koray Aydın’ın tek başına yürütmediğini şöyle anlatıyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
68’in ilk şehidi 24 Mart 2024 | 305 Okunma Bir Türk Jakobeni: Talat Paşa 23 Mart 2024 | 1.301 Okunma CHP’de sağ sapma 17 Mart 2024 | 184 Okunma Bir kumpas davası: 28 Şubat 16 Mart 2024 | 258 Okunma HÜDA PAR’ın müjdesi! 10 Mart 2024 | 709 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar