Erken uyarı sistemi: Metastaz

Barışlar’ı (Pehlivan ve Terkoğlu) Silivri Cezaevi’nde tanıdım. Odatv tertibinden tutukluydular. İnsan cezaevinde çırılçıplaktır. Kişiliğin, karakterin neyse kısa zamanda ortaya çıkar....

Barışlar’ı (Pehlivan ve Terkoğlu) Silivri Cezaevi’nde tanıdım. Odatv tertibinden tutukluydular. İnsan cezaevinde çırılçıplaktır. Kişiliğin, karakterin neyse kısa zamanda ortaya çıkar. Barışlar cezaevinde, duruşmalarda dik durdular, FETÖ’cü mahkemeye boyun eğmediler. İyi sınav verdiler. Odatv davası kapsamında 19 ay tutuklu kalıp, 14 Eylül 2012’de tahliye oldular.

Pehlivan ve Terkoğlu daha önce Sızıntı/ Wikileaks’te Ünlü Türkler ve Gizli Belgelerde Türkiye’nin Sırları / Mahrem adlı kitaplara imza attılar. Metastaz, ortaklaşa ürünün üçüncü kitabı.

Çeşitli gazetelerde Metastaz’ı tanıtan yazıları okudum. Sanki kitap, “yanlış anlaşılmış” gibi geldi bana. Hayır Metastaz, bir “tarikatlar kitabı” değil. Evet, Menzilcilerden, İskenderpaşa’dan, Okuyucu’lardan, Milli Damar ve KÖZ’cülerden vs. söz ediyor ama Metastaz’ın mesajı başka. Metastaz, tarikatlara teslim edilen bir devletin kitabı!

ERKEN UYARI

Bu kitap, FETÖ ile mücadelede “işler iyiye gitmiyor” diyor! Metastaz, bir “erken uyarı” kitabı. FETÖ ile mücadelede nerede hata yapılıyor? Metastaz, bu sorunun yanıtını vermeye çalışan bir kitap. Önsöz’de denildiği gibi, “Bir sabah kapılarını çalıp çocuklarını almaya gelmeselerdi FETÖ’yle hiç hesaplaşmayacaklardı.”

“Metastaz diyoruz, kanserli hücrenin sıçramasını anlatıyor… 15 Temmuz, devletin içine yerleşmiş FETÖ tümörünün vücudu teslim alma girişimiydi. Neyse ki başaramadı. Ancak FETÖ’ye ilaç diye bu kez önümüze tarikat düzenini koydular… Tarikatlar, rejimi çökertiyor. Hukuk çürüyor, güvenlik çöküyor, bürokrasi kayboluyor. Gavsların, mürşitlerin, hocaların sistemi, devletin ve kamunun üstüne iniyor.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Gladyo Kraliçesi’ tarih oldu! (2) Akşener’in karakutusu 22 Nisan 2024 | 1.379 Okunma ‘Gladyo Kraliçesi’ tarih oldu (1) 21 Nisan 2024 | 902 Okunma Mihri Belli 30 Mart 2024 | 326 Okunma 68’in ilk şehidi 24 Mart 2024 | 313 Okunma Bir Türk Jakobeni: Talat Paşa 23 Mart 2024 | 1.346 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar