Çin’in ‘Ticaret Savaşı’na bakışı

Çin Devlet Konseyi Enformasyon Ofisi, "Çin-ABD Ekonomik ve Ticari Müzakerelerinde Çin'in Duruşu" başlıklı bir “beyaz kitap” yayımladı.Çin Halk Cumhuriyeti’nin ABD’nin ticari yaptırımlarına...

Çin Devlet Konseyi Enformasyon Ofisi, "Çin-ABD Ekonomik ve Ticari Müzakerelerinde Çin'in Duruşu" başlıklı bir “beyaz kitap” yayımladı.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin ABD’nin ticari yaptırımlarına karşı çıkardığı Beyaz Kitap, Türkiye’de Kırmızı Kedi Yayınları’ndan çıkan Modern İpek Yolu dergisi tarafından Türkçe tam metin yayımlandı.

Kitabın önsözünde, “Kalkınma aşamaları ve ekonomik sistemler arasındaki farklara bakılacak olursa bu iki ülke kaçınılmaz bir şekilde ticari ilişkilerinde farklılıklar ve sürtüşme yaşayacaktır… Yeni ABD yönetimi 2017 yılında göreve başladığından beri ek gümrük vergileri koymak ve başka tedbirler almakla tehdit etmiş ve bunun yanı sıra sıklıkla büyük ticari ortaklarıyla ticari ve ekonomik sürtüşmeler çıkarmıştır. Mart 2018’den beri ABD tarafından tek taraflı olarak başlatılan ekonomik ve ticari sürtüşmelere cevaben, Çin’in, ülkenin ve halkının menfaatlerini savunmak adına kesin önlemler alması gerekmiştir” denildi.

'ÖNCE AMERİKA' DİYEN…

Beyaz Kitap’ta şöyle deniliyor:

“ABD'nin kışkırttığı ekonomik ve ticari sürtüşme hem iki ülkenin hem de tüm dünyanın çıkarlarına zarar veriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Gladyo Kraliçesi’ tarih oldu! (2) Akşener’in karakutusu 22 Nisan 2024 | 1.379 Okunma ‘Gladyo Kraliçesi’ tarih oldu (1) 21 Nisan 2024 | 902 Okunma Mihri Belli 30 Mart 2024 | 326 Okunma 68’in ilk şehidi 24 Mart 2024 | 313 Okunma Bir Türk Jakobeni: Talat Paşa 23 Mart 2024 | 1.346 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar