Kozinoğlu'nun şüpheli ölümü hâlâ aydınlatılamadı

FETÖ'nün hedefi olan MİT Ortaasya Başmüşaviri Kâşif Kozinoğlu tam yedi yıl önce 12 Kasım 2011 günü Odatv davasından tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nde kuşkulu bir şekilde hayatını kaybetti....

FETÖ'nün hedefi olan MİT Ortaasya Başmüşaviri Kâşif Kozinoğlu tam yedi yıl önce 12 Kasım 2011 günü Odatv davasından tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nde kuşkulu bir şekilde hayatını kaybetti. Cezaevinden Aydınlık'a gönderdiği mektuplar, ölümünün ardından yayınlamış, Türkiye'nin gündemini sarsmıştı.

Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov, Kaşif Kozinoğlu'nu "oğlum" diye hitap edecek kadar çok severdi. Birçok konuda ona fikir danışır, düşüncelerini önemserdi. Kozinoğlu'nun tutuklandığını duyunca akıl erdiremedi, çok öfkelendi. Nasıl olur da "oğlum" dediği bu MİT görevlisi tutuklanırdı?

KOZİNOĞLU KİMDİR?

1955 doğumlu, Trabzonlu olan Kâşif Kozinoğlu 1976'da Harp Okulu'ndan mezun oldu. 1980 yılında başladığı Özel Kuvvetler görevindeyken çeşitli kurslar gördü, sonraları bunların eğitimini verdi ve de çeşitli görevlerde bulundu. 1995 yılında MİT'ten gelen talep üzerine, kendi isteğiyle piyade binbaşı rütbesindeyken istifa ederek emekli oldu ve MİT'e geçti. Uzun süreler Suriye, Bosna Hersek, Azerbaycan, Afganistan başta olmak üzere Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinde çeşitli görevlerin yanında Bosna'da yaptığı hizmetlerinden sonra bir kışlaya Kâşif Kozinoğlu adı verildi. Son görevi ise MİT Orta Asya başmüşavirliğiydi.

O OKULLARI KOZİNOĞLU KAPATTIRDI

Özbekistan, Türk cumhuriyetleri içinde "cemaat okullarına" karşı en sert tutumu olan devletti. Bu okullları yaşadışı faaliyetlerinden dolayı kapatmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’de sağ sapma 17 Mart 2024 | 181 Okunma Bir kumpas davası: 28 Şubat 16 Mart 2024 | 257 Okunma HÜDA PAR’ın müjdesi! 10 Mart 2024 | 707 Okunma Türk Solu 09 Mart 2024 | 199 Okunma 28 Şubat’ın hakikatleri bu kitapta 29 Şubat 2024 | 526 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar