Kazananın yerine kaybedenlerin konuşulacağı kurultay

Dört ismin genel başkan olma iddiasıyla ortaya çıktığı, 52 kişilik parti yönetimi için 900'e yakın ismin aday olduğu CHP'de kurultay günü geldi çattı. Ancak CHP'yi kurultaya taşıyan bu...

Dört ismin genel başkan olma iddiasıyla ortaya çıktığı, 52 kişilik parti yönetimi için 900'e yakın ismin aday olduğu CHP'de kurultay günü geldi çattı. Ancak CHP'yi kurultaya taşıyan bu süreç, herkesin birbirinin varlığından duyduğu rahatsızlığı gün yüzüne çıkardı. CHP'de daha şimdiden, kazananların kimler olacağından çok, kaybedenlerin partideki akıbetlerinin ne olacağı konuşuluyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2010 yılında genel başkanlık koltuğuna oturmasıyla birlikte siyaset tarzı, eğilimleri, hassasiyetleri ve temsil profili tepeden tırnağa değişen ve adının başına da "Yeni " sıfatı eklenen CHP, bu hafta sonu gerçekleştireceği kurultayla önemli bir eşikten geçecek. Kurultay, mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu açısından bakıldığında, 8 yıl önce limitsiz olarak açılan kredinin 8'inci taksidini ödeme kurultayı olacak.

KAYBEDİLEN 8 SEÇİM

Zira Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığında kazanılamayan 8 seçim, partide bugünlerde yine en çok dillendirilen eleştiri konusu. "Partiyi, başarısızlığa mahkum etme ve kendi genel başkanlığına mecbur bırakma geleneği"nin artık son bulması gerektiği savıyla yola çıkan ve şu anda Kemal Kılıçdaroğlu karşısındaki en iddialı aday durumunda görülen Muharrem İnce, ekibiyle birlikte haftalardır bu konuyu işliyor.

Genel Başkan adayı olduklarını ilan eden ve kurultay delegesinden yeteri kadar imza bulmaları halinde adaylık yarışına girme hakkı elde edecek olan Ümit Kocasakal ve Ömer Faruk Eminağaoğlu ise mevcut genel başkan ve onun yönetimine daha çok siyasal duruş ve söylem üzerinden eleştiri yöneltiyor. İşte bu noktada belirleyici olan, aday ve aday adaylarının yaklaşımlarının kurultay delegasyonundaki karşılığı!

Bin 266 kurultay delegesinden 820 kadarının, genel merkez ve partili belediyelerce bizzat belirlendiği, başta CHP'yi takip eden gazeteciler olmak üzere parti kamuoyunda da sıkça dile getirilen bir olgu. Dolayısıyla, bu 800 civarındaki delegeyi kurultay salonuna getiren iki iradenin tutumu genel başkanlık yarışında belirleyici olacak. Şayet, İstanbul İl Kongresi'nde olduğu gibi Genel Kurultay'da da belediyelerle ters düşecek olursa, Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık yarışında zorlanabileceği değerlendiriliyor. Fakat parti kulislerinde Kılıçdarolu'nun bu konuda bazı tedbirler aldığı, özellikle 'eğilim belirleyici' niteliği olan belediye başkanlarıyla uzlaşı sağlandığı konuşuluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
68’in ilk şehidi 24 Mart 2024 | 305 Okunma Bir Türk Jakobeni: Talat Paşa 23 Mart 2024 | 1.301 Okunma CHP’de sağ sapma 17 Mart 2024 | 184 Okunma Bir kumpas davası: 28 Şubat 16 Mart 2024 | 258 Okunma HÜDA PAR’ın müjdesi! 10 Mart 2024 | 709 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar