Van’da iktidar savaşı

Tarihe not düşmek için Van, Doğu Anadolu’nun tarih, kültür ve uygarlık dokusunu yansıtır... Acaba son yıllarda Van’da neler olup bitiyor? Ünlü bir tarikat şeyhi Van’da nasıl örgütleniyor? Sahi, Van...

Tarihe not düşmek için Van, Doğu Anadolu’nun tarih, kültür ve uygarlık dokusunu yansıtır...
Acaba son yıllarda Van’da neler olup bitiyor? Ünlü bir tarikat şeyhi Van’da nasıl örgütleniyor?
Sahi, Van Özel Serhat Lisesi kimin?
Akyazılı Vakfı’nın...
Okurlarımız Akyazılı Vakfı’nı yakından tanır. Vakfın Maltepe Askeri Lisesi’ne sahte sağlık raporuyla öğrenci soktuğu DGM kararlarına geçmiştir. Kaçak kurban derisi toplayarak her yıl “gizli kasasına” bir trilyona yakın para indiren bu vakfın arkasındaki kişi de bir tarikat şeyhidir.
Van 100. Yıl Üniversitesi, Türkiye’yi ortaçağın karanlığına götürmek isteyenlerin yuvası olmuştur bugün. Van’da olup bitenleri dinledikçe tüylerim diken diken oluyor. Bir okurumuz, Van 100. Yıl Üniversitesi’nin “şeriatçı örgütlenmenin merkezi” olduğunu bildirip şöyle diyor:
“Bu üniversitede son iki yıl içinde tehlikeli bir kadrolaşma oluşmaktadır. Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’e ‘deccal’ diyenler bu üniversitededir...”
Şeriatçı örgütlenme elbet yalnızca Van 100. Yıl Üniversitesi’nde olmuyor. Anadolu üniversitelerinin hemen hemen tümünde şeriatçı örgütlenme sürüyor. Akademik kadrolar “şeriatçılardan” seçiliyor. Çağdışı bir eğitim karayobaz çetelerince uygulanıyor. Bilim dışı doktora tezleri elden ele dolaşıyor.
Van’daki Süphan Televizyonu kimindir? Bu televizyonun kurulması için devletin parası harcanmış mıdır? Süphan Televizyonu yayınlarında hangi tarikat şeyhinin propagandasını yapmaktadır?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aşklar ve sevinçler... 09 Eylül 2018 | 2.490 Okunma Hoşça kal hüzün... 06 Eylül 2018 | 534 Okunma Bir garip yolcu... 04 Eylül 2018 | 2.351 Okunma Sevda düşleri... 02 Eylül 2018 | 2.434 Okunma Uçarı kaçarı... 01 Eylül 2018 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar