Proje okulların amacı nedir?...

Çağdaş bir toplum olmanın yolu eğitimden geçer. İyi bir eğitim yaratıcı insan yetiştirir. Temel ilke bilgili, birikimli, yetenekli, donanımlı bir insan yaratmaktır. Bilimsel eğitim...

Çağdaş bir toplum olmanın yolu eğitimden geçer. İyi bir eğitim yaratıcı insan yetiştirir. Temel ilke bilgili, birikimli, yetenekli, donanımlı bir insan yaratmaktır. 
Bilimsel eğitim yerine dindar bir kuşak yaratma peşinde olanlar, kafayı devletin okullarına taktılar. 
“Proje Okulları” adı konulan devletin okulları, artık imam hatip okullarına dönüştürülecek. 
Parasız olan bu okullara daha önce sınavla giriyordu öğrenciler. Aldıkları puana göre bu okullara yerleştiriliyordu. “Proje Okullar” kapsamındaki devletin eğitim kurumlarına bundan böyle düşük puan alan öğrenciler de girebilecek. 
Türkiye’yi “laik olanlar-olmayanlar” diyerek ikiye ayıran bir düşünce yapısı, imam hatip modelini yaygılaştırıp “dindar” kuşak yetiştirmeyi öteden beri istiyordu zaten. 
İmam hatip okulları yetmedi, 80-90 yıllık köklü, yerleşik devlet okullarına el attı, bir çırpıda 155 eğitim kurumu “Proje Okul” kapsamına alındı. 
Özgür Mumcu, gelişmeleri köşesinde yazdı. Mumcu’nun yazısının girişi aynen şöyleydi: 
“Memleketin bazı köklü liseleri var. Mezunlarının üniversite sınav başarısı yüzde 80-90’larda. 
Öğrenciler bu liselere yüksek puanlarla girebiliyor. 
Öğretmenler de benzer bir şekilde sınavla bu liselerde görev alıyordu. ‘Proje Okul’uygulamasıyla buna son verildi.” 
Peki, bundan sonra ne oldu? 
Okullara “bakan” onayıyla, müdür atanmaya başlandı. Çok sayıda öğretmen görevden alındı, yerlerine bilgi, birikim gözetmeksizin “dindar nesil” yetiştirmek için kural aramaksızın öğretmenler atandı...

***

Hükümetin önde gelen, önemli 155 devlet okulu “Proje Okul”, kapsamına alıp imam hatipleştirme çabasına öğrenci velilerinin verdiği tepki, ülke genelinde giderek yaygınlaşıyor. 
Norm fazlası gerekçesiyle donanımlı öğretmenler bu okullardan alınıp başka eğitim kurumlarına gönderiliyor. 
Veliler ve öğrenciler bu nedenle oturma eylemi yapıyor... 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aşklar ve sevinçler... 09 Eylül 2018 | 2.490 Okunma Hoşça kal hüzün... 06 Eylül 2018 | 530 Okunma Bir garip yolcu... 04 Eylül 2018 | 2.351 Okunma Sevda düşleri... 02 Eylül 2018 | 2.434 Okunma Uçarı kaçarı... 01 Eylül 2018 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar