Örgütlenme..

...

                                                                                               Tarihe not düşmek için: 44
Edirnekapı Erkek Öğrenci Yurdu’nda neler olup bitiyor? Bir öğrenci, bu sorunun yanıtını şöyle veriyor:
“Yurt bir ünlü tarikat şeyhinin yönetimi ve denetimi altında. Tarikat şeyhinin imamı ve başimamı yurdu yönetiyor. Yurtta kalan yurtsever, demokrat öğrencilere baskı yapılıyor...”
Gazeteye gelen öğrenci, o ünlü şeyhin tarikatına girmiş, üniversite birinci sınıfında. Tam bir buçuk yıl o tarikatın içinde kalmış. Sonra ayrılmış.
Diyor ki:
“Ölümle tehdit ediliyorum...”
Bizim bu köşede sık sık yinelediğimiz konulara değiniyor öğrenci. Nasıl örgütlendiklerini, ekonomik olarak nasıl güçlendiklerini anlatıyor uzun uzun.
Ardından ekliyor:
“O tarikat şeyhinin kontrolünde olan gazeteler ve dergilerin ‘Terörle Mücadele Yasa Tasarısı’nın sekizinci maddesine karşı çıkmalarının anlamı ortada. Çünkü yasa gerçekleşirse vakıflar mahkeme kararıyla kapanacak. İşte bu işlerine gelmiyor. Çünkü çok sayıda eğitim öğretim vakfı bulunuyor. Vakıflar kurban derisinden büyük kazanç sağlıyor. Kurban...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aşklar ve sevinçler... 09 Eylül 2018 | 2.490 Okunma Hoşça kal hüzün... 06 Eylül 2018 | 534 Okunma Bir garip yolcu... 04 Eylül 2018 | 2.351 Okunma Sevda düşleri... 02 Eylül 2018 | 2.434 Okunma Uçarı kaçarı... 01 Eylül 2018 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar