Lümpen ruhu...

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde dört aylık hamile Ebru Tireli’ye parkta spor yaparken “Bir daha burada seni görmeyeceğim, bu halinle” deyip saldırdığı öne sürülen şüpheli Mehmet T....

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde dört aylık hamile Ebru Tireli’ye parkta spor yaparken “Bir daha burada seni görmeyeceğim, bu halinle” deyip saldırdığı öne sürülen şüpheli Mehmet T. kullandığı aracın plakasından belirlenip gözaltına alındı.
Ebru Tireli ve üç tanık, şüpheliyi belirledi. Mahkemeye çıkarılan saldırgan “Hayır ben yapmadım” dese de tutuklanıp cezaevine konuldu.
Günümüz Türkiyesi’nde kadına şiddet, dayak sıradan karşılanıyor. Benzer olaylar giderek artıyor, kadınlar öldürülüyor, dayak yiyor.
Kadın evinde oturacak, dışarıya çıkmayacak...
1990’lar Türkiyesi’nde köylülük yarı yarıyaydı. Belki yarıdan çoktur ama kesin bir yargıya varamayız.
Kentlerin varoşlarında yaşayan “yarı kentli-yarı köylü” yurttaşın kimliği ikirciklidir.
Bir lümpendir o...
O tarihlerde devlet, lunaparklarda, çadırlarda gösteri yapanlara bakar gibi varoşları seyrediyordu.
Oysa belediyelerin insafına terk edilmiş varoş kesimi, kentte yaşayan nüfusun yarısını oluşturuyor. Ağırlığını toplum yönetimine koyuyor, siyasal yaşama yön veriyor, particilik alanında etkinleşiyor; elinde satırla, palayla, kasap bıçağıyla çevresindekilere saldırıyordu.
Trafikte araba kullanırken, kaldırıma çıkan halk otobüslerini gördüğünüzde şaşırıp kalıyorsunuz İstanbul’da.
Eğer biri sürücüyü uyarırsa, yolcular “Eve geç kalıyoruz sana ne” deyip üzerinize yürüyüp, bir güzel dayak atarlar size.
Turgutlu da ilçe ama gelişmiş bir kenttir...
Büyük bir göç aldı...
Lümpen nüfus İstanbul gibi o şirin Ege kentinde de var...
Bağnazlık, kadına nefret hepsi bir arada...

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aşklar ve sevinçler... 09 Eylül 2018 | 2.490 Okunma Hoşça kal hüzün... 06 Eylül 2018 | 534 Okunma Bir garip yolcu... 04 Eylül 2018 | 2.351 Okunma Sevda düşleri... 02 Eylül 2018 | 2.434 Okunma Uçarı kaçarı... 01 Eylül 2018 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar