Hayatımızı Dilim Dilim Çaldılar Bizim...

Tarih “tarihi” günlerle birlikte, bir toplumun hayatını anlatır, dünyayı, ulusların geleceğini... Zamanın eşiğinde bir var oluşu! Tarih hiçbir zaman kör değildir, o ülkenin “talihi”ni...

Tarih “tarihi” günlerle birlikte, bir toplumun hayatını anlatır, dünyayı, ulusların geleceğini...
Zamanın eşiğinde bir var oluşu!
Tarih hiçbir zaman kör değildir, o ülkenin “talihi”ni yazmaz...
Tarih kendi çocuklarının kanı üzerinde hayatın temelini hiç oluşturmaz; yaşamın ölümcüllüğünü, kanla sulanan toprakları, bir ağacın dallarındaki yaprakları anlatmaz tarih.
Sakın ola ki tarihle kara talihi karıştırmayın, içinden çıkılmaz...
Tüm tarih, tüm insanlık, tüm hayat kanla beslendiğinde acılar yumağı oluşur; ahtapota benzeyen emperyalizmin kolları, halkları birbirine kırdırır.

***

Tüm toprakların kanla sulandığı, daha da sulanacağı bir dönemden geçerken, birbirimizi yemekten gözlerimizin önünde olup bitenleri, Ortadoğu coğrafyasını göremiyoruz.
Alın yazısına inanan bir toplum yarattık yeni baştan...
Kin, nefret, intikam tohumları ektik; 100 yıl önceyi ve bugünü tarihsel, siyasal, sosyal, kültürel, ekonomik bir bakış açısıyla irdelemeyi bir kenara bırakıp, kendi düşüncelerimizi dayattık bizim gibi düşünmeyenlere.
Hiçbir zaman şu kaçak göçmenlerin Akdeniz ve Ege Denizi’nde o köhne teknelerdeki kaçış öyküsünü anlatamadık, emperyalizmin yoksul halkları nasıl kırdırdığını anlatamadık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aşklar ve sevinçler... 09 Eylül 2018 | 2.490 Okunma Hoşça kal hüzün... 06 Eylül 2018 | 534 Okunma Bir garip yolcu... 04 Eylül 2018 | 2.351 Okunma Sevda düşleri... 02 Eylül 2018 | 2.434 Okunma Uçarı kaçarı... 01 Eylül 2018 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar