F. Gülen Yargıya Emir Verdi mi?..

Bir ülkede demokrasinin, hak ve özgürlüklerin varlığı yargının bağımsız olmasından geçer... Devlet düzeninin yapısı böyle kurulur... Peki, Türkiye’de yargı bağımsız mı...

Bir ülkede demokrasinin, hak ve özgürlüklerin varlığı yargının bağımsız olmasından geçer...
Devlet düzeninin yapısı böyle kurulur...
Peki, Türkiye’de yargı bağımsız mı, hukuk düzeni var mı, hukukun üstünlüğü kavramı yerli yerinde mi?
Türkiye’de çıkarılan antidemokratik yasaları demokrasi ve özgürlük olarak belleklere yerleştirmek isteyen bir siyasal iktidar var bugün!
Hukukun üstünlüğü ilkesi, evrensel hukuk çiğneniyor göz göre göre.
Bir dönem iktidarla birlikte iş tutan Cemaat yani Fethullahçılar, “terör örgütü” olarak görülüyor, başta yargı olmak üzere her kurum üzerinde Fethullah Gülen’in parmağı olduğu öne sürülüyor.
Fethullah Gülen’in devlet içinde nasıl örgütlendiğini, askeri liselere, polis kolejlerine, akademilerine, yargıya nasıl sızdığını, zeki ve çalışkan öğrencilerin “ışık evleri”nde nasıl eğitildiğini yıllar önce yazdım.
Bugün Gülen Cemaati’ne “paralel yapı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, o günlerde henüz büyükşehir belediye başkanı değildi.
Yıllar çabuk geçti, Fethullahçılar devlet içinde güçlü konuma geldiler; polis, yargı, TSK, eğitim gibi önemli kurumlarda örgütlendiler.
2002’de AKP’nin tek başına iktidar olmasından sonra devlet içinde söz sahibi oldular...
Şimdilerde “paralel yapı” diye kalem oynatanlar, 3-4 yıl önce

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aşklar ve sevinçler... 09 Eylül 2018 | 2.490 Okunma Hoşça kal hüzün... 06 Eylül 2018 | 534 Okunma Bir garip yolcu... 04 Eylül 2018 | 2.351 Okunma Sevda düşleri... 02 Eylül 2018 | 2.434 Okunma Uçarı kaçarı... 01 Eylül 2018 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar