Erdoğan, Baykal’la ne konuşmuştu?

7 Haziran öncesi ve sonrası... Siyasette ortak akıl, bir kıyıya itilmiş. Siyaset 7 Haziran öncesi gibi. Yine ayrımcılık, yine ötekileştirme... Bir yandan savaş...

7 Haziran öncesi ve sonrası... 
Siyasette ortak akıl, bir kıyıya itilmiş. Siyaset 7 Haziran öncesi gibi. 
Yine ayrımcılık, yine ötekileştirme... 
Bir yandan savaş çığırtkanlığı, öte yandan kimi partilerin “kırmızı çizgisi”, siyasette“ortak aklı” devreye sokmuyor. 
AKP muhalefeti, muhalefet özellikle MHP lideri Devlet Bahçeli’yi anlayamıyor... 
Bahçeli, AKP tabanına oynuyor; örtülü değil, kendi adayları Ekmeleddinİhsanoğlu’na Meclis Başkanlığı seçimlerinde sahip çıkıyor, dördüncü turda bile ona oy veriyor. 
Sıcak ama esintili bir günün içinden bir yandan savaş çığırtkanlarının konuşmalarına, IŞİD’in sınır boyunda kazdığı çukurları, gün doğarken işgal ettikleri Suriye topraklarına mayın döşemelerini anlamaya çalışıyorum.

***

Kürt sorunu, çözüm süreci, IŞİD, savaş, yeni hükümetin kurulması, MHP’ninAKP’yi aratmayan toplumu ötekileştirmesi, siyasal zincirin halkalarını oluşturuyor. 
CHP ve MHP arasında söz yarışı; “biz haklıyız, MHP’yi harcatmadık” gibi açıklamalar... CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Devlet Bahçeli’ye sert çıkışı: 
“Bahçeli, her dönem AKP’nin koltuk değneği oldu. Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanıseçilmesinde, eğitimde yapılan düzenlemelerde, Suriye’ye asker gönderilmesineilişkin tezkerelerde de AKP’yle birlikte hareket etti...” 
CHP kulislerinde ise Deniz Baykal’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Dışişleri Konutu’nda 2 saat 40 dakika süren sohbeti... 
Gerçekten, neler konuştu Erdoğan ve Baykal... 
Bir gece ansızın telefonu çalıyor Baykal’ın. 
Cumhurbaşkanı RTE arıyor: 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aşklar ve sevinçler... 09 Eylül 2018 | 2.490 Okunma Hoşça kal hüzün... 06 Eylül 2018 | 530 Okunma Bir garip yolcu... 04 Eylül 2018 | 2.351 Okunma Sevda düşleri... 02 Eylül 2018 | 2.434 Okunma Uçarı kaçarı... 01 Eylül 2018 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar