CHP’de değişim rüzgârı...

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ilettiği olağanüstü kurultayı, onursal genel başkanlık ve grup başkanlık teklifine açıklık getirdi....

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ilettiği olağanüstü kurultayı, onursal genel başkanlık ve grup başkanlık teklifine açıklık getirdi. İnce’nin bu açıklaması CHP içinden tepkilere neden oldu.
Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu, Erzurum’da yaptığı söyleşide İnce, “Derdim polemik değil, koltuk sevdası değil” diyerek karşı çıktı.
Muharrem İnce’nin derdi ne o zaman?
Genel başkanlık koltuğu...
İnce, bu soruya da şu yanıtı veriyor: “Benim derdim pazarlık yapmak değil. Benim derdim Türkiye’de bir umudu hayata sokmak. Türkiye’yi bu umuda taşımak. Ben eğer bu umudu yakalamazsam önümüzdeki seçimleri kazanamayız.”
Muharrem İnce bu nedenle Kılıçdaroğlu’nun kendi isteğiyle genel başkan koltuğundan çekilmesini istiyor...
İnce, Kılıçdaroğlu’nun çekilmemesi karşılığında “B” planını uygulamaya sokacağını söylüyor...
Peki bu plan ve Muharrem İnce’nin arkasında hangi “Abiler” var?
Önder Sav’ın adı konuşuluyor CHP kulislerinde...
Her neyse!

*** İnce, arkadaşımız Sinan Tartanoğlu’nun sorularına yanıt verirken diyor ki:
“Şu anda 30 kadar ilden açıklamalar yapılıyor. Çözülecektir bu. Amacım orada tehdit falan değildi. Ağabey, kardeş gibiydik.”
Tartanoğlu soruyor İnce’ye: “Bugünkü MYK olağanüstü kurultay çağrısı yapar mı?”...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aşklar ve sevinçler... 09 Eylül 2018 | 2.490 Okunma Hoşça kal hüzün... 06 Eylül 2018 | 534 Okunma Bir garip yolcu... 04 Eylül 2018 | 2.351 Okunma Sevda düşleri... 02 Eylül 2018 | 2.434 Okunma Uçarı kaçarı... 01 Eylül 2018 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar