Şah ve mat...

Tarihe not düşmek için - 27Bakışları donuk. Kendi iç evrenindeki çelişki gözbebeklerine yansımış. Ürkek ve neler söyleyeceğini önceden ezberlemiş bir hali var. Bir ara şöyle diyor:...

Tarihe not düşmek için - 27Bakışları donuk. Kendi iç evrenindeki çelişki gözbebeklerine yansımış. Ürkek ve neler söyleyeceğini önceden ezberlemiş bir hali var.
Bir ara şöyle diyor:
“Bizim üzerimizdeki baskı kalksın...”
Giyinişi “eski Yunan” kadınlarını anımsatıyor. O, mavi rengi seçmiş. Eski Yunan’da kadın kiremit rengini yeğlerdi. Bizans ve Roma döneminde ise bildiğim kadarıyla gri renk egemendi kadının giysilerinde.
Öğretim üyesi Prof. Dr. Necla Arat bir ara giyinme üzerine güzel bir ders verdi. Elmacık kemikleri çıkık kadın şaşırdı, oralı olmadı. Sürekli “zulümden, baskıdan” yakındı. Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin 70 yıldır Müslümanlar üzerinde baskı kurduğunu söyledi.
Sanırım önceki gece Mehmet Ali Birand ve Can Dündar’ın yönettiği Show TV’deki Çapraz Ateş adlı programı izlediniz. Ben baştan sona dek izledim. Sayın Necla Arat, elmacık kemikleri çıkık, kendi iç evrenindeki çelişkiyi yaşayan kadını deyim yerindeyse mat etti. Türkiye’yi ortaçağın karanlığına götürmek isteyen şeriat özlemcilerine iyi bir ders verdi.
Elmacık kemikleri çıkık kadın, gerçekten “cahilliğin” simgesiydi. Bilgisizliği ve kültürsüzlüğü zaten konuşmaya başlayınca ortaya çıkıyordu. Bunun ötesinde acınacak bir hali de vardı.
Bu tipleri anlamak oldukça güç. Hemen hemen erkeğikadını aynı şeyleri yineleyip duruyorlar:
“70 yıllık Kemalist devlet dindarlara baskı ve zulüm yapıyor...”
Acaba nedi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aşklar ve sevinçler... 09 Eylül 2018 | 2.490 Okunma Hoşça kal hüzün... 06 Eylül 2018 | 534 Okunma Bir garip yolcu... 04 Eylül 2018 | 2.351 Okunma Sevda düşleri... 02 Eylül 2018 | 2.434 Okunma Uçarı kaçarı... 01 Eylül 2018 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar