İsrail vuruyor, ateş yayılıyor...

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıklaması ve büyükelçilik binasının Tel Aviv’den Kudüs’e taşınma...

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıklaması ve büyükelçilik binasının Tel Aviv’den Kudüs’e taşınma kararını imzalaması, dünya genelinde sert tepkilere neden olurken bölgede çatışmanın fitilini ateşledi.
ABD Başkanı’nın aldığı bu kararın ardından İsrail acımasızlığını bir kez daha gösterdi...
Arkadaşımız Ceyda Karan’ın, olayın dünü ve bugününü anlatan yazısından bir alıntı yapmak gerekiyor.
Ceyda Karan, ABD Başkanı Trump’ın Amerikan diplomasisi açısından “çok cesur” bir karara imza attığını yazdı.
Aslında, ABD Kongresi’nin 1995’te aldığı, kampanya vaatlerinde kullansalar bile hiçbir başkanın uygulamaya cesaret edemediği bir karara imza attı.
Dünya çapında üç dinin takipçileri için de kutsallık içeren Kudüs’ü resmen İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını tüm dünyaya duyurmuş oldu.
Bu karar, dünyanın en etkili devletinin insanlığa büyük yıkım getirmiş iki dünya savaşının ardından şekillenmiş ve Ortadoğu’da sömürgecilik döneminden kalma en çetrefilli sorun olan İsrail ile Filistin anlaşmazlığında, açıkça İsrail’den yana tavır almak demek.

*** ABD Başkanı Trump’ın iç kamuoyunda dikkat dağıtıp zaman kazanmak için düşman yaratmaya ve savaşa gereksinim duyduğunu söyleyen uzmanlar, bölgenin çok kötü bir geleceğe hazırlandığını vurguluyorlar.
Bölgeyi iyi bilen gazeteci Hüsnü Mahalli’nin, ABD’nin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aşklar ve sevinçler... 09 Eylül 2018 | 2.490 Okunma Hoşça kal hüzün... 06 Eylül 2018 | 534 Okunma Bir garip yolcu... 04 Eylül 2018 | 2.351 Okunma Sevda düşleri... 02 Eylül 2018 | 2.434 Okunma Uçarı kaçarı... 01 Eylül 2018 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar