Hoca ne yapıyor?..

Tarihe not düşmek için - 5 Bir yandan şeriatçı ve ırkçı terör, öte yandan bir vurgun düzeni. Bir yanda beş yıldızlı otellerin salonlarında “kuş sütü eksik” iftar yemekleri...

Tarihe not düşmek için - 5 Bir yandan şeriatçı ve ırkçı terör, öte yandan bir vurgun düzeni. Bir yanda beş yıldızlı otellerin salonlarında “kuş sütü eksik” iftar yemekleri, öte yanda Ümraniye’nin varoşlarında bile bile “zehirli mantar” yiyip can veren yoksul insanlar.
Tam bir çelişkiler yumağı içindeyiz...
RP lideri Necmettin Erbakan Çırağan Oteli’nde “adil düzen”den söz ederken İstanbul’u kuşatan varoşlardan insanlar “yardım paketlerine” saldırıyordu. RP yandaşı tekstil fabrikatörleri “iftar vakti” Çırağan Oteli’nde tarihle buluşurken “burjuva geleneklerini” harfiyen uygulayıp, birbirlerinin kulağına şöyle fısıldıyorlardı:
80 kilo peynir, çay, kuru fasulyeyi, Kasımpaşa’da dağıtıp da geldim...”
Aynı saatlerde Fethullah Hoca’nın sık sık görüldüğü, avukatı Feti Ün’ün “kurban derisi” açık oturumu yaptığı Samanyolu Televizyonu, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerine iftar yemeği veriyordu.
Nerede mi?
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tesisleri’nde...
Acaba bu iftar yemeği bir rastlantı mıydı?
Öyle ya daha dört gün önce Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Göztepe Kampusu’nda olaylar olmuş, şeriatçı-ırkçı bir grup, oruç tutmayan öğrencilerin üzerine bıçak, satır ve demir çubuklarla saldırmıştı.
Sonuç?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aşklar ve sevinçler... 09 Eylül 2018 | 2.490 Okunma Hoşça kal hüzün... 06 Eylül 2018 | 534 Okunma Bir garip yolcu... 04 Eylül 2018 | 2.351 Okunma Sevda düşleri... 02 Eylül 2018 | 2.434 Okunma Uçarı kaçarı... 01 Eylül 2018 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar