Yoksulluk ve işsizlik

Sosyal medyada ve diğer yayın araçlarında yoğun olarak ekonomik krizden, yoksulluk ve işsizlikten söz/şikâyet ediliyor. Tabii muhalefet iktidarı suçluyor, kendileri iktidar olduklarında diğer problemler yanında bu...

Sosyal medyada ve diğer yayın araçlarında yoğun olarak ekonomik krizden, yoksulluk ve işsizlikten söz/şikâyet ediliyor. Tabii muhalefet iktidarı suçluyor, kendileri iktidar olduklarında diğer problemler yanında bu üç problemi de yağdan kıl çeker gibi çözeceklerini söylüyorlar.

Meselenin iktidar-muhalefet kavgası benim burada ilgim dışında kalıyor.

Yoksulluk derdi neredeyse insanlıkla yaşıttır, dinler ve beşeri sistemler teorik ve amelî olarak bu derde çare bulmaya çalışmış, birçok farklı formüllerden söz etmişlerdir.

İslâm’ın bu derde çare olarak ileri sürdüğü ve belli zamanlarda uygulayarak müspet sonuçlar alınmış olan çözümü burada özetleyeceğim; çünkü bunu bugün, bu rejim içinde de uygulamak mümkündür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Din, kültür, medeniyet sapkınları boş durmazlar 24 Mart 2024 | 318 Okunma Allah sormaz mı! 17 Mart 2024 | 411 Okunma Toklar acıkacak açlar doyacak 10 Mart 2024 | 189 Okunma Geçmiş zaman olur ki, hayali iç karartır 03 Mart 2024 | 239 Okunma İş mi yok, işçi mi yok? 25 Şubat 2024 | 320 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar