Musıkî ve katılım bankaları

Katılım bankaları bakkal veya mağaza değildir. Onların özellikleri vardır, amaçları da faize bulaşmadan yatırım, üretim ve ticaret yapmak isteyenlere imkân sunmaktır, yaptıkları iş de bu anlatılan alım satımdan ibaret değildir.

Hükmünü öğrenmek istediğim bir sorum olacaktı hocam.

Müzik hakkında birtakım okumalar yaptım. Bu okumalarda dinen müziğin uygun olabilmesi için anladığım kadarıyla gerekli şartlar kısaca şu şekilde oldu:

1) Müziğin sözlerinde dinen küfür, kadere isyan gibi sözler olmayacak.

2) Müzik harama teşvik edici bir ortamda olmayacak (alkollü yerler gibi).

3) Erkeklerin, kadınların yaptığı müziği dinlemesi dinen uygun görülmüyor (Fakat bu maddeyi doğru anlayıp-anlayamadığımdan şüphem var).

4) Okuduklarımdan anladığım, müziğin icra edildiği alet konusunda dinen yasaklanmış bir müzik aleti yok (Fakat bir kısım yazılarda; def, davul gibi telsiz aletler ile olursa helaldir. Saz, gitar vb. gibi diğer müzik aletleri ile olursa haramdır demişler).

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Din, kültür, medeniyet sapkınları boş durmazlar 24 Mart 2024 | 318 Okunma Allah sormaz mı! 17 Mart 2024 | 411 Okunma Toklar acıkacak açlar doyacak 10 Mart 2024 | 189 Okunma Geçmiş zaman olur ki, hayali iç karartır 03 Mart 2024 | 239 Okunma İş mi yok, işçi mi yok? 25 Şubat 2024 | 320 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar