Düşman düşmanlığını yapıyor biz dostlara bakalım

15 Temmuz darbe girişimine “senaryo, kontrollü, iktidarın işi” diyenlerin ya akılları veya vicdanları arızalı olduğundan bunları muhatap almak ve gerçeği bu iddiaya karşı savunmak abes ile...

15 Temmuz darbe girişimine “senaryo, kontrollü, iktidarın işi” diyenlerin ya akılları veya vicdanları arızalı olduğundan bunları muhatap almak ve gerçeği bu iddiaya karşı savunmak abes ile iştigaldir.

Kesin deliller gösteriyor ki, ortada askerin ve güvenlik güçlerinin bir kısmını iğfal eden bir örgüt, AK Parti iktidarından ve özellikle onun lideri Erdoğan’dan memnun olmayan dış yapıların destek ve talimatıyla bu teşebbüsü gerçekleştirmiştir.

Uzun yıllar hemen herkesi kandıran, suret-i haktan görünmeyi beceren, aynı çeşitten başkalarında da bulunan bazı kusurları olsa da “hizmetleri” olduğu kanaati ile onlara mensup bulunmayan birçok Müslümanın desteğini alan F. Gülen örgütü (sonraki adıyla Fetö terör örgütü) bu çılgın teşebbüste niçin bulundu ve dış mihraklarla niçin işbirliği yaptı?

Örgütün lideri kendisinin seçilmiş bir kurtarıcı olduğuna inanıyor (ya hasta veya bilerek istismar ediyor), yıllar içinde kendi din anlayışı çerçevesinde hareketini başarıya ulaştırmak için gece gündüz çalışıyor, birçok aldatılmış adanmışı etrafına topluyor, ülkemizde ve dünyada başta okullar olmak üzere ticari ve kültürel alanlarda da örgütünü yayıyor. Başta gizlese de giderek anlaşılıyor ki, bu kişinin din anlayışı sahih İslam anlayışından uzak bir çeşit “dinler çorbası”. Bu sebeple de kendisini bağlayan bir “İslam imanı ve ahlakı yok”. “Amaç için her şey meşrudur” düsturu onun “ahlak ilkesi” oluyor. İşte bu adam, AK Parti iktidarı ve özellikle R. Tayyip Erdoğan, isteklerinin bir kısmını reddedince, ona boyun eğmeyince, içeride ve dışarıda onun istediği gibi hareket etmeyince iktidarı ondan alıp kendisine uşaklık edecek bir başka gruba vermeye karar veriyor.

Peki ABD, AB ve diğerleri, Türkiye’de darbe olmasını ve Erdoğan’ın devrilmesini niçin istiyorlar?

Bu sorunun cevabını bilmeyen yok, ama bazı sebepleri hatırlatmak ve daima hatırda tutmak da faydadan hâlî değildir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Din, kültür, medeniyet sapkınları boş durmazlar 24 Mart 2024 | 318 Okunma Allah sormaz mı! 17 Mart 2024 | 411 Okunma Toklar acıkacak açlar doyacak 10 Mart 2024 | 189 Okunma Geçmiş zaman olur ki, hayali iç karartır 03 Mart 2024 | 239 Okunma İş mi yok, işçi mi yok? 25 Şubat 2024 | 320 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar